19 år og jomfru - HVA FEILER DET DEG?!

Okei, la meg nå forklare. Prøve i hvert fall.

Vi lever i en forskrudd verden. En verden som forventer vanvittig mye av oss mennesker: vi skal se ut som plastikk, ha pupper av plastikk og eie alle verdens Apple-produkter. Skolematen skal være fargerik, og grønnsakene skal gjerne være formet til et vakkert landskap oppå den svette osten. For ikke å glemme familiens inntekter og barnas intelligens! Vi skal hele tiden prøve å oppnå en tilstedeværelse som visstnok er PERFEKT. Mange av oss vil aldri føle at vi får, er eller har nok. Enten det er utseende, likes, karriere, familierelasjoner, venner eller materialistiske eiendeler. Svært få som lever i et moderne samfunn vil si: jeg er fornøyd med livet. Nok om det, dere skjønner poenget mitt: verden er forskrudd.

Konsekvensene derimot, de er mange. Overalt, og da mener jeg overalt: reklame, plakater, filmer, serier, Instagram, Facebook, aviser, magasiner bøker. Her prøver avsenderen å skape et bilde av hva sex er. Javel? tenker du kanskje. Hvorfor gjør kristne en så big deal ut av alt dette med sex? Jo, fordi dette er en BIG DEAL! Det er ikke noe mer intimt du kan gjøre med et annet menneske. Og på grunn av at dette er den største handlingen man kan gjøre med en annen person, betyr det også at dette kan såre oss enormt. På grunn av at Gud skapte sex som et bindemiddel mellom to mennesker som skulle leve i fellesskap med hverandre et helt liv (!), vil mange av oss føle oss såret fordi vi har gitt noe av oss selv vi ikke kan ta tilbake. Sex er mer enn bare følelser. Bibelen sier at to mennesker som har sex blir én kropp. Og dette skjer selv om man ikke har noe kjærlighetsforhold til den man har sex med. Okei, dette syns jeg også er litt vanskelig å skjønne. Men jeg kan forklare det ved at det oppstår en slags dyp kobling, skjønner? Enten vi vil eller ikke, blir vi utrolig sterkt knyttet til den personen vi ligger med. Fantastisk med tanke på et livslangt ekteskap! - men, ikke så fantastisk hvis du helst ikke vil ha noe med denne personen å gjøre. Vi trenger rett og slett å frigjøre oss fra den dype koblingen som har blitt mellom oss og den vi har hatt sex med. Det er simpelt, og enkelt: be om tilgivelse, og be om at de usynlige båndene som knytter oss til andre personen blir brutt.

Utenom meg, er ingen av oss er perfekte. Neida, tulla. Jeg er med i ikke-perfekt-gjengen jeg og. Til om med nesten-perfekte IVO (haha, skal slutte) begår vi feil hver bidige dag. Det siste vi skal gjøre er å skamme oss over ting vi har gjort. Jesus har nemlig tatt på seg all skyld, synd og skam. WOHO! Det er herlig å kalle seg et Guds barn, hæ?

 Men folkens, jeg er på ingen måte noen sex-guru, og flere vil kanskje tenke: - Hvordan kan hu uttale seg om dette temaet når hun er jomfru? Eller som flere i dagens samfunn vil si: "Uerfaren."

Unnskyld meg, jeg vet ikke med deg, men jeg er Jesu etterfølger, og min himmelske pappa skapte faktisk sex. Hans første befaling til menneskene var: "Vær fruktbare og bli mange." (1.Mos 1:28) Gud digger sex, og sier JA! til sex. Dette sier jeg ikke for å være klein, men det er tross alt en livgivende kjærelighetsgave til oss mennesker, og er en sterk kommunikasjon av kjærlighet, glede, omsorg, nærhet, verdi og gir både spenning og nytelse i forholdet. Jeg ønsker å vente med sex til jeg er gift. Ikke fordi jeg MÅ, men fordi Gud sier at vi skal vente. Han sier ikke det for å være kjedelig og kjip, men fordi han er vår perfekte pappa! Han vil bare det beste for oss, han ELSKER oss, og derfor vet han også hva som er best og hva som er tryggest for oss J

- Men IVO, har ikke du kjæreste? Jo, det stemmer! Og jeg er utrolig heldig og takknemlig som har fått en kjæreste med de samme verdiene som meg, og som respekterer meg for den jeg er. Vi har valgt å sette grenser, og vente med sex før ekteskapet. Sykt kleint at du sier det her. Ja, jeg er nok en person som deler litt for mye i blant. Men det gjør jeg kun for at jeg ønsker å være et forbilde for andre som er i den samme situasjonen som meg. For det er nemlig ikke lett J Men én ting skal være sikkert: det er vakkert og verdt å vente!

Ikke tenk på hva internett forteller deg, vennene dine på skolen eller helsesøster. Tenk på hva som er best for DEG, og den du én dag skal gifte deg med. Og hvis du allerede har gått på en smell, eller to, eller hundre, så kan du be om tilgivelse. Og Jesus vil ta all din synd og all din skam på seg, slik at du kan leve i renhet og frihet - sammen med Han, og din partner.

Så nei, det feiler meg ingen verdens ting. Det er faktisk ingen mennesker på jorda det feiler noe med. Det handler om hvilke valg vi ønsker å ta, og hvilke valg som faktisk er de rette.

 

Det er fullt lov til å være uenig, vi er tross alt skapt med en fri vilje.

Så, hva tenker du om dette? Legg gjerne igjen en kommentar!  J J J 


Avisen DAGEN har fått lov til å trykke blogginnlegget mitt.

Link: http://www.dagen.no/Meninger/05/09/2014/%C2%ABJeg_er_19_%C3%A5r_og_jomfru%C2%BB-110754

289 kommentarer

Hannah

02.09.2014 kl.16:40

Veit om folk som er 25 jeg. Er jo ikke farlig eller noe big deal lzm..

Anne

02.09.2014 kl.16:46

Hva tenker du om homofili, egentlig?

Eline

02.09.2014 kl.16:58

Bra skrevet! :-)

Ingrid Nordli

02.09.2014 kl.17:02

Nå skal jeg leke djevelens advokat her: Vi er skapt med en fri vilje og frie tanker, som betyr at det er helt opp til en selv å føle på hva sex betyr. Noen ser på sex som noe som ikke har med følelser å gjøre i det hele tatt, kun de "seksuelle følelsene". Og mange tror ikke en gang på Gud. Så for dem er dét det rette valget.

Og at det er vakkert og verdt å vente på, må du nesten vente med å si til du har opplevd det selv!

Men du er flink til å skrive, det skal du ha! :)

Anna M

02.09.2014 kl.17:16

Kunne ikje vært meir enig, Ivo! :)

Lise Marcela

02.09.2014 kl.17:37

Å Ivo, du sa dette i grevens tid! Taakk! Trengte å høre det! Elsker deg for dette! Kyss, klapp og klem! :-*

Signe

02.09.2014 kl.17:44

Utrolig bra skrevet!

Maria

02.09.2014 kl.17:58

You're missing out on something ;)

Tonje

02.09.2014 kl.17:58

Herlighet så trist innlegg

Maud

02.09.2014 kl.18:06

Du er helt jævlig ekkel, som synes at to av samme kjønn ikke kan ha sex!

Ingrid T. A.

02.09.2014 kl.18:25

Hvis Gud mente at sex kun skal skje mellom menn og kvinner, hvorfor skapte han da homofile mener du?

Helt enig med deg: det er ikke er noe galt i å vente med å ha sex til etter ekteskap, men som det blir skrevet over her kan jo ikke du snakke for alle om at sex er en big deal eller ikke.

oda kristin

02.09.2014 kl.18:40

Utrulig bra skreve Ivo! Detta digga eg virkelig!

Maria

02.09.2014 kl.18:55

Verdt å vente på, oh yes! Skriver under på den (gifta meg og hadde sex for første gang for to år siden (er litt klein jeg også)). Ellers er det et tilleggsavsnitt verdig å si at når man har bedt om tilgivelse for noe man gjøre i et "opphetet øyeblikk" eller i sitt gamle liv, da er det en helt ny start. Det er som om (men ikke helt, selvfølgelig) at sex-opplevelsen blir helt ny også (sånn i en litt overført og kristen forståelse).

Erfaringen med å vente de to årene vi var sammen før vi gifta oss var jo at vi forholdsmessig ble "tvunget", eller fikk mer tid til, å bli kjent med hverandre følelsesmessig, intellektuelt, erfaringer, gode og dårlige valg i fortiden (og mens vi var sammen), verdier, drømmer, mål, planer, etc. Bryllupsnatta ble på ingen måte en klein første gang, som så mange forteller at sin første sex-opplevelse var, fordi vi hadde snakket så mye om forventninger og tanker rundt det hele. Det var så trygt og avslappet stemning.

Stå på, og spre det glade budskap! Hehe.

Mathias

02.09.2014 kl.19:03

Helt gale at du ikke ønsker at homofile ikke skal gifte seg eller ha sex. fyfaen altså

Maiken

02.09.2014 kl.19:19

Så tøft av deg Ivo=) Bein i naso, det har du. Det skal du ha.

Det du skriver om at det er normalt og at verden er forskrudd, helt enig. Det er syke press på oss, og svært få klarer å leve upåvirket av det forskrudde samfunnet. Så heia,heia, stå på, forsett å skill deg ut, vær deg, og stå for DINE meninger. Løsriving fra forventningene er den enkleste veien til Lykke, tror JEg :))

MEn når det kommer til synd, og hvor vakkert sex er, og ekteskap, og Gud og alt det der.

IKKE Enig. Sex er ikke alltid vakkert. Sex er en naturlig lyst. Skal man gifte seg for at sexlysten er så stor? Hva med homofile.. Kan Vi ha sex når vi er gift?

Jeg tror Gud finnes. Men Om du velger å vente med sex, ha masse sex, baktale, være egensentrert, lyve, være snill..osv( u get the picture), Har lite med den å være kristen å gjøre.

Du ser på DEG som uvanlig, som 19 og jomfru. ( til og med når du har kjæreste.)

Hva med meg, som Kristen, gay, og langt fra jomfru, og uten anger?=) ( i et kristent samfunn, er jeg den unormale). Den som folk spør, hva feiler deg?

Bra skrevet, du er topp og alt det der:) Men jeg tror Alt handler om å finne en livsstil som gjør DEG lykkelig. Jomfru eller ei:)

JEg tror på Gud, og lever etter KArdemommeloven :)

peace out !

Sebastian

02.09.2014 kl.19:21

Ingrid Nordli, Maud og Ingrid T.A Så alt en tenker å gjøre som er naturlig er rett? Hva med voldtektsmannen som gjerne så på sin handling som det mest naturlige for han? Om det er naturlig for deg å spise taco hver fredag, ligge med noen av samme kjønn og voldta et barn så betyr det ikke at alt det er rett. Eller?

Er i samme situasjon som Maria her oppe, bare at jeg giftet meg med min kone for ett år siden. Er veldig takknemlig for at vi fikk bruke tiden før ekteskapet til å bli kjent med hverandre uten å være seksuelle. Vi utviklet heller et nært vennskap slik dere ser Maria beskriver, og i følge meg er dette viktigere å lære om hverandre enn hvordan vi fungerer i senga. Vi tar med oss så masse læring, som jeg ikke ser for meg at vi ville vært i stand til å ta med oss inn i ekteskapet hvis vi ikke hadde valgt å vente med sex til vi giftet oss.

Inge Andreas Jacobsen

02.09.2014 kl.20:15

Takk! Håper så mange som overhodet mulig leser dette.

Her kommer du med ukens klareste budskap. Gingere er visst smarte også?

Såklart:)

Rebekka

02.09.2014 kl.20:21

Så fantastisk Ivo! Jeg har også hele livet mitt ønsket å vente med sex til ekteskapet, fordi det er Guds ønske for oss! I første klasse på videregående gjorde jeg mange gale valg. Jeg begynte å drikke og prioriterte ikke å vær sammen med mine kristne venner. En kveld var jeg sammen med noen venninner på en fest, der jeg hadde drukket alt for mye, som gjorde at dømmekraften min ble dårlig. Etterhvert kom det en helt ukjent fyr bort til meg og tok meg ut på et annet rom hvor han ville ha sex med meg. Jeg sa nei flere ganger, men han gav seg ikke og tråkket over grensen min. Etter dette ble selvbildet mitt ødelagt. Jeg angret og tenkte at dette var noe jeg aldri kunne rette opp i. Ønsket mitt om å dele et så spesielt øyeblikket sammen med min fremtidige mann, ble ødelagt på en kveld, sammen med en totalt fremmed som jeg ikke en gang hadde lyst til. Men det er her Guds nåde er så vanvittig stor! Han tilgav meg, og jeg har klart å tilgi han som presset meg til noe jeg ikke ønsket. Jeg fikk muligheten til å legge alt bak meg, og begynne på nytt. Det er bare Jesus som sletter ut all skyld og skam! Jeg heier på deg Ivo!

Tor

02.09.2014 kl.20:28

I det samfunnet vårt så er det jo sykt press på at det skal være godt for begge parter. Kan derfor ikke se for meg noe mer nervevrakende enn å spare meg til bryllupsnatta. Og bryllupsnatta er jo den største natten av dem alle. Men det er vel mer et personlig valg om man vil ha sex før eller ikke.

Personlig vil helst ha støttehjul før jeg prøver meg på å sykle uten hender (metaforisk sett).

Rebekka

02.09.2014 kl.21:05

Tor: det å si at "jeg må ha sex før jeg gifter meg, fordi jeg må finne ut om hun er flink" eller "tenk hvis vi ikke passer sammen, vi må finne det ut før vi gifter oss" er det dummeste jeg hører. Hvis du virkelig elsker den personen du gifter deg med (og det gjør du om du bestemmer deg for å leve hele livet med en person) så blir det godt uansett. Ingen er "flinke til sex" første gang uansett, det er noe du lærer å utforsker med partneren din

Amalie

02.09.2014 kl.21:08

IVO, mektigt imponerte øve at du tåre å skriva dette! Æg æ heilt enige i dæ du seie! Æg he valgt dæ sjøl ao, å vil stå på dæ fram te bryllupsnåttå, sjøl om æg vett at dæ ikkje æ lett, å æg he våre i situasjona der æg møje heller bare ville ha jort dæ, mn æg vett dæ æ verdt å venta, for dæ æ Gud sin vilje.

Helene

02.09.2014 kl.21:10

Digger det!

Kjør på med frimodigheten din!! Håper det er i orden at jeg delte det på bloggen min.. Du inspirerte meg til å ta opp tråden jeg mistet der for et år siden!!

Heier på deg!

http://evasdotre.wordpress.com/2014/09/02/24-ar-og-jomfru/

Elisabeth

02.09.2014 kl.21:12

Utrolig bra skrevet. Nå er det så mange som har sex fordi de føler presset fra venner og alt de leser på nettet. Og tar det første de finner, og prøver seg der. Jeg synes folk kan gjøre som de vil, men når det liksom begynner å bli sånn at de som ikke har hatt sex før de er 16 er tapere.. så går det altfor langt

Andreas

02.09.2014 kl.21:16

Fantastisk! Dette burde mange lese. Det er virkelig verdt å vente på, renhet er verdt å kjempe for!

kari

02.09.2014 kl.21:18

villt bra skreve! Jeg støtter deg fullt ut :) er så flott at noen tørr å stå frem som dette å si det på denne måten :) Et forbilde og et budskap å ta med.

Lukas

02.09.2014 kl.21:19

Er det ikke litt ironisk når du klager om reklame og medias store press på utsende, og det å være perfekt og fremme menneskers seksualitet når du selv har tillatt reklame på bloggen din som promoterer akkurat dette ?

Blir ikke tatt så serriøst da ass...

Oda

02.09.2014 kl.21:33

Både bra, og ikke bra skrevet.

At du selv velger å vente til ekteskap settes det (i hvertfall hos meg) utrolig stor respekt av. Selv er jeg kristen, men ser på dette temaet på en litt annen måte. Jeg har nå vært sammen med gutten jeg elsker i nærmere 3 år, og jeg vet at det er han jeg vil være sammen med resten av livet. Etter 1 år sammen debuterte vi. Og dette syns jeg helt ærlig er greit. Så lenge du har sex med en person du faktisk liker, er trygg på, og har det utrolig bra med er det flott.

Mange kristne beskriver sex som en utrolig vakker ting. Noe som skal spares og nytes. Det er greit. Men hvorfor da vente så lenge dersom du har funnet deg en gutt du kan ha det like fantastisk med. Jeg vet det står i bibelen at det er dette som er rett. Men etter mitt syn skal alt sees på med dine egne øyne. Så lenge JEG føler meg komfortabel, og liker det, så er det vell i bunn og grunn ingen problem. At du kobles sammen til en person mener jeg er å ta det litt langt. For de som ikke har hatt sex vil det bli sett på som en utrolig stor greie, men når du først har gjort det selv finner du ut at "hey, dette var faktisk ikke noe big deal". Sex er sex, enkelt og greit. Det skjer ingenting magisk, hverken første eller femtiende gang du har det.

Som sagt, jeg er selv kristen, men mener at ting må sees på med ulikt perspektiv. Å ha one night stands er noe annet enn å ha sex med en du faktisk elsker (selv om du ikke er gift). At du velger å vente er selvfølgelig helt opp til deg, og det er kanskje ikke dumt. Men vi lever i 2014, og ting har forandret og utviklet seg i forhold til da bibelen ble skrevet. På noen sider til det verre, men også til det bedre. Spesielt dette med homofili. Det er akseptert. At du mener to av samme kjønn ikke skal ha sex mener jeg er helt og fullstendig feil. Gud elsker alle, uansett hva. Er du homofil, så er du født slik, det er ikke et valg. Å ha sex er en måte å vise overfor partneren din at du stoler på han/henne og setter pris på personen. Vi er i utvikling, og det tror jeg til og med Gud har forståelse for ;););)

Ingrid Vatnar Olsen

02.09.2014 kl.21:35

Lukas: Jeg kan ikke velge hva slags reklame som kommer på bloggen. Blogg.no har alle rettigheter.

Frida Andersen

02.09.2014 kl.21:40

Sannhet!! :D Preach it sister <3

Hanna

02.09.2014 kl.21:47

Det du skriver om er SÅ viktig!

Takk, Ingrid for ein solid tekst om sex. Eg har i periodar vore likegyldig til det, men det å få ein påminnar og vite at me er fleire som ventar til ekteskapet, er grunn til å stå på vidare. Takk for delinga av eit ganske personleg tema. Gud e' go' :D

Lukke til vidare med bloggen!

Synne

02.09.2014 kl.22:02

Sykt godt skrevet, stolt faktisk over at det finnes jenter med bein i nesen. Jeg har selv gått på den smellen av å bli lurt og dumpet rett etter. Det er ikke gøy, man bør sette grensene. Lykke til med livet, sier det igjen: jeg er stolt! :)

Bjørn

02.09.2014 kl.22:15

Dette var fantastisk skrevet!! Dette blir lagt til som favoritt på pc'en slik at jeg kan komme tilbake og lese det på nytt :)

Frodo Baggins

02.09.2014 kl.22:27

Til djevelens advokat: Det er opp til hver enkelt å avgjøre hva sex betyr, for *hver enkelt*, men hvis du skal følge det Gud sier rundt sex, så er det ikke lenger noe man kan definere selv! Det blir på en måte som å avgjøre personlig om Svinesundsbrua kan brukes til å "flytte mennesker" mellom Norge og Sverige, eller ikke! ;) Du kan si hva du vil, men det er nettopp dette den KAN brukes til! :P

Når det gjelder ventegreia som Gud snakker om, så har jeg forstått det sånn:

Gud sier ikke "vent" fordi han skal være kjip, som Ivo sa! Når Gud sier vent, sier han egentlig, slik jeg ser det: "Jeg elsker deg, og vil det beste for deg! Jeg skal ikke stoppe deg fra noe, men jeg vil ikke at du skal bli såret, og jeg vil at du skal være helt sikker på at denne personen ikke er ute etter å såre deg! Derfor bør du vurdere å vente!"

Det var en som nevnte at hun var med en person hun visste hun ville være sammen med resten av livet, som hun hadde vært med i noen år alt... Nei.. Jeg personlig ser ikke problemet i det. Men... Det kommer tilbake til personlig etikk og moral!

En nevnte at sex ikke alltid er godt, og det er sant. Sex kan være et symbol på kjærlighet, men det kan også være et symbol på makt. Det er en av grunnene til at det er ulovlig å kjøpe sex i Norge, for da demonstrerer du for den prostituerte, hvilken makt du har over - som regel - henne, pga penger. Om du blir voldtatt, så er det noen som utøver fysisk makt ovenfor deg, og om noen lurer deg til å ligge med seg er du et offer for intellektuell makt. Ikke fordi /du/ selv er dum (for det er du jo nødvendigvis ikke), men fordi personen som lurer deg er utspekulert og en løgner og bedrager.

Best regards...

18 år gammel mannlig jomfru/uerfaren

Medina

02.09.2014 kl.22:37

Jeg er så enig med deg! med mange av tingene du skriver :) du er utrolig flink jente som har klart å stå imot det store presset :) jeg er muslim og jeg er enig i mye du skriver!!!!! Stå på!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gud velsigne deg

Stein-Finn Sveinungsen

02.09.2014 kl.22:38

Meget godt skrevet! Det står stor respekt av ærligheten og fornuften i dine ord. Er ikke så veldig kristen, men forstår veldig godt dine synspunkt og respekterer dem. Tommel opp fra meg :)

Øyvind

02.09.2014 kl.22:44

Ring meg så kan vi fikse det lille problemet ditt!

Nietsche

02.09.2014 kl.22:49

Det finnes ikke noe som skulle tyde på at hverken Gud, Jesus eller hele kostebinderiet eksisterer overhodet. Hvis du baserer valgene dine på luftslott og en 2000 år gammel eventyrbok er det vanskelig å ta deg på alvor. Nei, det feiler deg ingenting fordi du er jomfru. Men 19 år og tror på Gud/Julenissen? Det er litt foruroligende.

Anonymous

02.09.2014 kl.22:59

Er ikke farlig å være 19år og jomfru.

Jeg er 23år og Gutt og er fortsatt det.

Ikke fordi jeg vil, men fordi jeg aldri har fått gjort det pga jeg ikker er noe serlig Chick magnet..

Anonym

02.09.2014 kl.23:26

Dette gjorde meg kristen. Jeg vill ikke ha mere sex før jeg er gift, tusen takk Ivo! Fantastisk Skrevet.

serr

02.09.2014 kl.23:32

jeg er 19 år og har ligget med 19 stykker, både jenter og gutter, og det er like lite feil som at du er 19 og ikke har ligget med noen. forskjellen på oss er at jeg aldri ville fortalt deg at du burde leve annerledes.

Karoline

03.09.2014 kl.00:01

Respekt!!! Du altså, Ingrid! Du får jammen sagt det! Tommel opp for innlegget;)

Daniel Joachim

03.09.2014 kl.00:02

Du er tøff. Creds. Fortsett å være et forbilde for mange! :)

Merkelig at folk skal ha sterke meninger om noe de tydeligvis har vanskelig å forstå...

Snåsamannen

03.09.2014 kl.00:11

Dette skriveriet er splitter pine galskap. Hvor får du disse morbide innsynsvinklene fra? Hva har uerfarenhet med Gud å gjøre? Det gjør meg forbannet over hvordan du romantiserer "hvor forskrudd" verden har blitt. Hva i all verden vet du om slike ting? Gjelder dette også voldtekt, dette som du beskriver om at "to blir til en kropp" og intimitet?

Som medmenneske med deg vil jeg bare prøve å gi deg noen tips videre på veien. Gi deg mens tiden er god. Ikke la slike morbide tanker spise opp hjernen din, for det er alt du kommer til å sitte igjen med til slutt. Et fortapt syn på verden og menneskeheten med en usynlig skapning i himmelen som aldri gir deg svar på hvorfor. Gi deg mens du kan :) Jeg er imponert over at du tørr å kaste deg selv til ulvene med dette, men det gjør bare vondt til slutt for deg selv...

Daniel Joachim

03.09.2014 kl.00:19

@Snåsamannen

Det hadde nok hjulpet ganske mye om personer som deg hadde klart å mobilisere nok sosial intelligens til å ikke skrive innlegg som dette masse løse innvendinger uten substans for å dekke over egen usikkerhet? :)

Personer som er sterke nok til å skrive ting som dette, er nok sterke nok til å finne seg i slikt også. Håper du også finner en vei en dag.

Alt godt,

DJ

SYNDEFALLET

03.09.2014 kl.00:23

ODA OG MAIKEN SOM KOMMENTERER HER! LES NØYE!!

Jeg vett ikke med dere men det virker ikke som dere har lest bibelen...faktisk ikke i det hele tatt!

Hold ekteskapet hellig!!! :

Vi skal ikke drive med hor utenfor ekteskapet!

Vi skal ikke ha sex med samme kjønn!

Homofili er en synd!

Sex utenfor ekteskap er hor og kalles synd!

Dere kjenner kansje Jesus men kjenner Jesus dere?????

Melding 94830098 hvis det er noe!!!!!!!!!

Christine

03.09.2014 kl.00:35

Noe som slår meg når jeg leser kommentarene her, er alle som snakker om meg og mitt, hva som føles best for meg, og hvis dette føles bra for meg så mener JEG at det er riktig.

Jeg tror det er viktig at det går litt mer opp for oss at det å være kristen ikke bare handler om oss selv og våre følelser, men det er Gud som egentlig er hovedpersonen i våre liv, ikke oss selv. Det er HAM vi bør sette først og han sitt ord foran vårt eget. Han har jo skapt oss, så han vet vel hva som er best for oss!

Og når det kommer til det at Gud har forståelse for at vi faktisk lever i 2014, så tror jeg han har det! Men det betyr ikke at de rammene han har satt for oss automatisk blir ugyldige, ikke gjeldende, bare fordi mainstreamen er annerledes enn det som står i Guds ord.

"Innrett dere ikke etter den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme hva som er Guds vilje: det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne"

Rom 12,2

Som mange har skrivd her før, så har Gud satt visse rammer fordi han elsker oss! Han viste oss sin kjærlighet på korset. Det at han sendte sin sønn i døden for vår skyld, vitner om hvilken kjærlighet han har til oss! Så jeg tror vi må slutte å fokusere så mye på å finne ut av hva som er best selv, når Gud allerede har sagt det til oss, svart på hvitt!

G' bless

Nietzche

03.09.2014 kl.00:38

SYNDEFALLET. Du er kaklende gal og trenger hjelp. Slutt å kaste bort livet ditt og gjør noe fornuftig i stedet. Mvh, alle.

Ragnar

03.09.2014 kl.00:43

Jeg elsker å ha sex, for så å ikke ha noe videre forhold med sexpartneren. Dette er helt avklart. Gjør jeg feil, mener du?

christislord

03.09.2014 kl.00:51

Veldig bra skrevet! Flott å tørre å sette fokus på det, blant alle som er uenige og vil kritisere det vi sier/står for. Fortsett å være et forbilde og å leve slik Gud råder oss til! Gud digger sex - innenfor ekteskap mellom mann og kvinne. Gleder meg selv til det er min tur.. lykke til og stå på, på tross av mange kritiserende kommentarer her.

Nietzsche

03.09.2014 kl.00:52

Christine. Gud har ikke skapt deg. Du er et produkt av millioner av år med evolusjon. Du er faktisk et av naturens mest kompliserte skapninger. Å underkaste deg en fantasifigur er ikke bare komisk, men også totalt vannvittig. Det som er det største problemet med verden i dag er at sjokkerende mange tror på at det finnes noe som det ikke finnes fnugg av bevis for. Dette har ført til religiøs ekstremisme som har startet uhorvelig mange kriger og flydd fly inn i bygninger. Ikke bare muslimer, men kristne, hinduer..osv er like spik, spænna gærne. Organisert religion er vår tids store krise.

SYNDEFALLET

03.09.2014 kl.00:53

Nietzche: er du kristen? Da hadde du neppe kalt det jeg skriver galskap.

Er du ikle kristen bør du ta opp en bibel og lese, vi lever i feil tider til å somle og være lunkne!

Nyskjeriig

03.09.2014 kl.01:01

Hvordan er det med ONANI før ekteskap eller i det heletatt? sier bibelen noe om det?

SYNDEFALLET

03.09.2014 kl.01:08

NIETZCHE!!!

Evolusjon er en religion!

Hvordan kan du tro at du kommer fra en haug med mold?Bigbang> millioner av år -> jorda var en stor stein-> begynte å regne-> regnet og denne harde jordskorpa ble til ei stor suppe -> ut fra suppa kom tip tip tip x 200 oldefaren din? Det er en religion!!!!!

I begynnelsen var Gud!

VISSTE DU AT!! det ikke går an å lage liv MED oksygen? Og det går heller ikke ann å lage liv UTEN oksygen?

Hvordan ble det da liv? Jo Gud skapte mennesket!

Nietzsche

03.09.2014 kl.01:08

SYNDEFALLET: Tror nok jeg har lest bibelen litt mer enn deg. Den er full av selvmotsigelser, en sjalu, ondskapsfull, forferdelig gud som dreper mennesker i bøtter og spann, rettferdiggjør slaveri, dødsstraff for å arbeide på sabbatten, døsstraff på homofile, and the list goes on. Hvis du syns dette makkverket av en bok er godt lesestoff så trenger jeg nok ikke å utbrodere noe særlig lenger.

SYNDEFALLET

03.09.2014 kl.01:12

Nyskjeriig :)

Det spør hva du tenker på under selve "akten" din

Onani er ikke en synd i segselv men det spør hva du tenker på :) hvis du ser på en kvinne/mann og tenker sexuelt om henne/han er der synd. Det gjelder bilder og pornografi :)

Nietzsche

03.09.2014 kl.01:14

SYNDEFALLET: Der beviste du nettopp selv at du ikke har filla peiling på hverken evolusjon eller de ørten andre fagfeltene du klarte å koke inn i samme beskrivelse. Et lite tips til deg: Begynn på skolen og lær noe nyttig. Som for eksempel å kunne definere en religion...

SYNDEFALLET

03.09.2014 kl.01:17

Nietzche!

Hvorfor står det om fly og tanks.

at jødene kommer til å bli gasset.

Om Israel og Gaza og 100 vis av andre ting som HAR skjedd og kommer til å skje.

Dette ble skrevet for 2000-3000 år siden, hvorfor stemmer det? Vennligst svar på det hehe

SYNDEFALLET

03.09.2014 kl.01:20

Nietzche: fortell meg hvor jeg tar feil.

Nietzsche

03.09.2014 kl.01:28

SYNDEFALLET.

Dette står det ikke en dritt om. Hvis du leser lenge nok mellom linjene så kommer det nok både et eller flere tog, og uansett om det hadde vært beskrevet er det ikke noe bevis for at det eksisterer noen gud. Å bruke gud som forklaring der det mangler en naturlig forklaring er en logisk brist. Da kan like godt det flygende spaghettimonsteret være den som skrev bibelen.

Tenkeren

03.09.2014 kl.01:36

Nietzche: Mener en gang å ha hørt om et Einstein sitat som lød noe slikt som dette : Jo mer jeg lærte om universet, jo mer forstod jeg at noe større stod bak. Eg personlig tror at Gud skapte verden, skapte deg, meg, nabokatten og rotten i kjøkkenbenken. Eg tror at det Gud skapte var godt. Eg tror Gud satte verden i gang, med alle sine systemer, ozonlag og drivhuseffekt. Eg tror Gud skapte oss for å råde over planeten Jorden. Hvis man ser på utvikling av visse dyr, som feks. flaggermus ser man at en evolusjon helt blottet for en allmektig skaper er umulig. I evolusjonen sies det jo at mutasjon fører til utvikling. For at flaggermusens radarsyn, dens måte å se på skal kunne fungere, må flaggermusen sende ut skrik som er så høye at de ville ødelagt dens egne ører. Disse skrikene sendes ut i stor hastighet. Så skal ørene til flaggermusen åpne og lukke seg for å beskytte mot lyden, men plukke opp igjen resonansen for å skape et bilde av hva som er foran den. Så må den ha utviklet en hjerne som klarer å tyde resonansen. Hvis du klarer å bevise for meg at ALT dette utviklet seg i ett ledd, så tror eg at eg skal legge min Gudstro på hyllen. Det skal legges til at flaggermusen er blind, og at den uten noe syn, eller radarsystem ikke ville kunne manøvrere i det hele tatt. Hvordan skal den da overleve? Hva skjer da når det blir millioner av de som lever i samfunn, og som alle skal ut og leite etter mat samtidig?

Nietzsche

03.09.2014 kl.01:37

SYNDEFALLET: Vi har et glimrende organ i dette landet som kalles den norske skole. Kommentarene dine her inne har vært så hårreisende at hvis jeg skulle begynne å påpeke feil så hadde jeg sittet ut natten og det gidder jeg ikke. Du kan jo be til guden din for svar. Han svarer jo alle bønner til de som tror ;)

SYNDEFALLET

03.09.2014 kl.01:41

Nietzche: hahah, "ikke en dritt" sier du...syns du sa at du har lest bibelen mer enn meg?

Jeg er ikke ute etter å fornerme deg eller diskutere.

Jeg ber deg bli med på bibelgruppe eller bare møte meg personlig slik at vi kan debattere våre trosretninger :)

Du har din religion jeg har min!

Du tror i begynnelsen mold og jeg i begynnelsen Gud.

94 83 00 98 om det skulle være noe :)

Nietzsche

03.09.2014 kl.01:42

Tenkeren: "Jeg tror ikke på en personlig Gud og har aldri benektet dette, men utrykt det klart og tydelig. Hvis det er noe i meg som kan kalles religiøst så er det den utømmelige fascinasjonen for strukturen av vår verden så langt som vitenskapen kan vise den." - Albert Einstein 1954

Einstein var ikke-religiøs.

Tenkeren

03.09.2014 kl.01:43

Mine tanker om det innlegget egentlig handlet om: Sex.

Jeg har selv ikke hatt sex, i en alder av 18 år. Det var nære på, men meg og min daværende kjæreste var enige om at det var noe vi ville vente med. Vi slet begge med dette, ettersom fristelsene både er og var store. Fristelsen var der ofte, men ønsket om å holde ut til ekteskapets trygge rammer var rundt oss var større. Da jeg prøvde å forklare mine tanker om temaet overfor kjæresten ordla eg meg litt slik: Da Bibelen ble skrevet var det vanlig med ekteskap mellom veldig mye yngre mennesker enn hva vi er vant til her i Norge. Eg ser for meg ned i 10-12 års alderen. Da sier det seg selv at sex før ekteskap vil være en ganske alvorlig greie, vedkommende er kanskje ikke i puberteten en gang... Derfor mente eg at sex før ekteskapet, i en alder av 18 år ikkje var et så stort problem lengre. Samtidig har du denne bryllupsnatten, dette ekteskapet man en dag forhåpentligvis inngår. Hvis man har scenarioet at man har hatt sex utallige ganger før ekteskapet, kommer til bryllupsnatten, og finner ut at favorittfilmen går på TV, hva gjør man da? Sex har man jo hatt før. Kanskje man ikkje er så giret, av forskjellige grunner. Da kan man jo like gjerne se på TV, sexen er vel noenlunde samme, enten man er gift eller ugift. Eg tror at det å vente til ekteskapet med sex er et personlig valg, som man kan begrunne i mange ting. Eg begrunner det i at Gud skapte det for å være mellom to mennesker i et ekteskap. Eg tror det er da sex er vakrest, best, mest følelsesladet, mest nytbart og renest.

Gud velsigne dere alle!

Nietzsche

03.09.2014 kl.01:45

SYNDEFALLET: Hverkan ateisme eller evolusjon er religioner. Takk for oppmerksomheten.

Tenkeren

03.09.2014 kl.01:45

Nietzche: Eg sa aldri at han var religiøs. Selv om han kanskje trodde han forstod at noe større stod bak, betyr det ikkje at han trodde på dette "større". Bra du kommer med kritiske kommentarer, og kritisk vurdering. Det er slike som deg som gjør at vi kristne ikkje henfaller helt til svada.

Tenkeren

03.09.2014 kl.01:51

Nietzche: Så du hadde svart SYNDEFALLET lengre oppe, om en morderisk, sjalu og ondskapsfull Gud. Mine tanker er at Gud kanskje ikkje er så ulik oss mennesker på en del ting. Eg tror han har flere sider, men at Guds gode side er den fremtredende. Eg tror man må se flere sider av en sak for å kunne uttale seg og forstå. Hvis ikkje Gud da har en mørkere side, om enn ikkje så fremtredende, så kanskje for kunnskapens del? Når man debatterer Gud går eg ut fra at man debatterer utfra ideen om at Gud eksisterer. Om Gud eksisterer, så tror eg og at han skapte alt, både godt og vondt. Eg tror ikkje verden var vond i sine barneår. Eg tror mennesket, korrumpert gjennom Satan, har ødelagt jorden og de følgende menneskeslekter. Du kan være enig med meg når eg sier at verden i dag ikkje er et godt sted, sett i ett. Gud skapte allikevel alt liv, og har derfor gitt mulighet for både godt og dårlig liv. Noen kan velge litt kordan deres liv blir, andre har ikkje muligheten.

Nietzsche

03.09.2014 kl.01:51

Tenkeren: "Det er slike som deg som gjør at vi kristne ikkje henfaller helt til svada." Unnskyld meg, men dette fant jeg ganske morsomt. :) Eg skulle ønske at fleire religiøse mennesker hadde evner til kritisk tenking og vurdering. For å sitere Dr. Gregory House: "You can´t reason with religious people. Otherwise there wouldn´t be any religious people."

SYNDEFALLET

03.09.2014 kl.01:52

Nietzche: må ikke tro alt du lærer på skolen.

Du skulle hatt gitt meg 20 minutter, så skulle jeg fått deg til å tenke annerledes! Gitt deg en leksjon som du ikke får på skolen fordi den motsier alt du tror på ;)

Evolusjon er religion og det vil det alltid være.

Ha en god kvell :)

Tenkeren

03.09.2014 kl.01:55

Nietzche: Ettersom klokken tikker snart 2 begynner allmenntilstanden å svekkes. Mener du at mitt utsagn er tull, og at eg og alt eg står for bare er tull? Eller er du "enig" med mitt utsagn, men finner det morsomt? Med "henfalle til svada" mente eg å miste evnen til kritisk tenkning. Likegodt som dine tanker og ideer er tanker og meninger, er min tro på gud mine tanker og meninger. Ja, det er mange andre som tror på Gud, men det er en personlig tro i min mening. Hva kristne mener er for meg likegyldig i forhold til Guds ord til meg, i min hverdag. Enten det er gjennom bibel, eller gjennom mer direkte former for kommunikasjon som bønn ol.

Tenkeren

03.09.2014 kl.01:58

SYNDEFALLET: Beklager å måtte si det, men måten du går frem på, gjør det ikkje lettere for Nietzche og hans likesinnede å forstå seg på deg. Selv om det føles utrolig sant og ekte for deg, er det ikkje sikkert det gjør det for andre. Du digger kanskje din musikk, mens eg kanskje hater den. Vi er skapt forskjellige, og tenker, mener, ønsker og drømmer derfor forskjellig. Du påstår at du har 500% rett, selv om det vi begge tror på er TRO alt i alt. Uansett hvor ekte det føles for meg, så er det basert på TRO. Evolusjon er ikke religion. Evolusjon er en måte å forklare verdens utvikling på, uten å blande inn en skaper/allmektig vesen. "Smaken er som baken, delt."

Nietzsche

03.09.2014 kl.02:05

Jeg syns det var morsomt fordi alle mennesker med en spirituell tro forplantet i en av de organiserte religionene henfaller til svada. Det er absolutt ingen grunner eller bevis for å tro på dette, og jeg er av den oppfatning av at alle som tro på det mangler evnen til å tenke og vurdere kritisk. Jeg har ikke noe grunnlag til å utale meg om deg siden jeg ikke kjenner deg, men dersom du skulle ha en tro som knyttest opp mot kristendom, islam, hinduisme eller noe lignende, er jeg av den oppfatning av at dette er tull og fjas, av overnevnte grunner. Jeg er en tilhenger av vitenskap og fornuft og mener at tanker og meninger skal være forankret i kunnskap, resonnering og nysgjerrighet.

SYNDEFALLET

03.09.2014 kl.02:08

TENKEREN: Der må jeg dessverre motsi deg. Det finnes 6 definisjoner på evolusjon, der 5 av dem er noe du MÅ TRO PÅ for at det skal være sant. Det kalles en trosretning, evolusjon uttaler seg om skaperverket, mennesket, universet osv. Dette er noe man må TRO på og det kalles en religion selv om folk ikke lærer det på skolen.

Tenkeren

03.09.2014 kl.02:13

Nietzche: Jeg kan forstå dine tanker overfor organiserte religioner, ettersom mye av det de fremstår som er korrupte, morderiske og komplette idioter. Ja, jeg er kristen, men jeg mener det handler om et personlig forhold til Gud. Om man er katolikk eller Lutheraner er samme greia for min del. Det er bare hvor man stempler boken sin. Hvor man stempler livet er enten hos Gud, eller ikkje hos Gud. Jeg har ingenting imot vitenskap, og mener bevist vitenskap er sannhet, og noe av det aller viktigste vi har. Det er mange grunner for å tro på en Gud, som forklaring på visse spørsmål, trygghet, tilhørighet(til et felleskap evt), mening, glede og noe å klandre. Det er ingen fysiske bevis på GUDS eksistens, men det er bevist at Bibelens Jesus har levd på denne jord. Det KLARER du ikkje å motbevise lengre. Guds eksistens er hverken bevist eller motbevist, så eg lar det være opp til enkeltpersoner å bestemme. Vil også legge til at å stryke alle over samme kam er en fryktelig dårlig måte å gå frem på. Jeg kan si at jeg ikkje forstår deg som ikke er kristen, men jeg forstår hvorfor andre ikkje tror. Å si Gud velsigne deg til en ikkje-troende vil vel være litt unødig for din del, men eg får heller si: Fred være med deg, som et nøytralt alternativ.

Tenkeren

03.09.2014 kl.02:16

SYNDEFALLET: Forskjellen på et livvsyn og en religion er troen på et ikkefysisk vesen, hva vi kaller en Gud. Religion defineres ved at det en levemåte, innblandet et ikkefysisk vesen. Ja, man må tro på evolusjon, akkurat som at du må tro på at når du trykker på en knapp på tastaturet så blir det en bokstav på skjermen. Evolusjon kan være et livssyn, men det er ingen religion. Ferdig diskusjon.

Nietzsche

03.09.2014 kl.02:27

Jeg har ingenting imot personlig spiritualisme, enda jeg vil den slags tankegang til livs. Jeg reagerer når tro blir mer enn det det nettopp er. Når religiøse mennesker innvaderer privatlivet til mennesker med en annen seksuell legning og prøver å lage politikk av troen sin, er det på sin plass med en stadfesting av tingenes tilstand. Kristendommens negative påvirkningskraft er dessverre alt for tydelig i dag med spredning av AIDS i de afrikanske landene som følge av katolismens forbud mot prevasjonsmiddel som eksempel. Påvirkningskraften i amerikansk politikk er en annen farlig variant.

SYNDEFALLET

03.09.2014 kl.02:27

Tenkeren: orker ikke skrive mer..... ta å se denne du :) FERDIG DISKUSJON!

https://www.youtube.com/watch?v=9RLcfwAYCjQ

Gutt 17

03.09.2014 kl.07:00

Problemet med dette er at måten du legger det frem får det til å kun appellere til kristne, og om dette er det du ønsket så har jeg ikke et problem med dette, men det gjør det vanskelig for en ikke-troende (ateist om du vil) å følge med.

Selv er jeg 17 år, ateist og ikke jomfru, men min mangel på tro har ingenting med mitt valg om å sex. Min kristne (men åpne) kjæreste hadde minst like lyst til å ha sex som jeg hadde og da tok vi avgjørelsen om å gjøre det. Og jeg kan fortelle deg dette fra erfaring, for jeg trodde selv at sex kom til å være nærmest magiskt. Det er ikke magi, det er ikke et ubrytelig bindemiddel, det er en mennesklig lyst og trang. Mennesker trenger sex på samme måte som mat, drikke, vann og søvn, men konsekvensene av å ikke ha sex er bare ikke like alvorlige. Problemet med mange som venter til etter ekteskapet er at de spiller opp sex til å være mye mer enn det egentlig er, da kan de ikke la være å bli skuffet. Sex er intimt, det er fantastiskt godt og gjør forholdet sterkere. Ikke forvent mer.

Jeg syns det er fint at du har tatt DIN avgjørelse for degselv, men jeg syns ikke at du har en autoritetsstilling basert på din tro. Ikke vær dømmende mot noen som har tatt sitt valg (på samme måte som deg), men valgt å ha sex fremfor å vente. De fleste har ingenting imot tro, men når de får det presset ned halsen så blir de defensive og vanskelige, som de i min mening har all rett til.

Glenn

03.09.2014 kl.07:06

Nietzsche er et nett-troll! Holder sikkert på med årstudium i filosofi og har derfor behov for å vise fram sin, beklageligvis, manglende refleksjonsevne. Dette står ikke til laud på noen eksamen i hvert fall. Alt for tendensiøst og lite nyansert til det.

Gutt 17

03.09.2014 kl.07:20

SYNDEFALLET

De som kaller ateisme eller evolusjon en religion gjør dette på grunn av mangel på informasjon eller hjernekapasitet. Dette kommentarfeltet er dessverre for lite til at jeg kan forklare deg kompleksiteten ved dette enorme temaet, men siden du gladelig gir bokanbefalinger (bibelen) vil jeg gjerne råde deg til å lese Richard Dawkins sin bok "The Magic of Reality". Her forklarer han vitenskap og evolusjon på en måte som er meget lett å forstå. Om det er religion du er mer interessert i å lese om burde du lese noe av Christopher Hitchens eller "The God Delusion" også av Richard Dawkins. Jeg tror du kan lære mye om du leser disse bøkene med et åpent sinn. Jeg har lest bibelen med et åpen sinn og holder fremdeles ved min mangel på tro.

Katerina

03.09.2014 kl.08:00

Very well written!!

Nietzsche II

03.09.2014 kl.08:01

Glenn: Man kan da lese Nietzsche uten å studere filosofi?

Hans mantra, sammen med mange, har jeg tolket å være: "Vær kritisk til alt."

Dermed prøver jeg mitt beste å sette spørsmålstegn ved det jeg leser, ser, hører, tenker; om jeg for øyeblikket har godtatt det Nietzsche fremmer.

Server meg hva du vil, så blir det min jobb å tolke det. På det viset, med individuell sensur, kan man ta sjansen på at flertallet kommer frem til sannhet. Ikke ved disse sensorene våre.

On a side note: Interessant innlegg, IVO. Bra at du tør stå for hva du mener, og begrunner det. Håper du leter etter sannhet, kontra argumenter for en forhåndsbestemt sannhet.

Rikke Fjeldberg

03.09.2014 kl.08:17

Vakkert!

Takk for at du skrev dette. Gud velsigne deg!

Glenn

03.09.2014 kl.09:06

Nietzsche 2: Visst kan man det!

Danny James

03.09.2014 kl.09:09

Gud velsigne deg!

AMEN!

miriam

03.09.2014 kl.09:14

kjempebra!! :)

Silje

03.09.2014 kl.09:18

CREDS til deg for at du tør å skrive dette innlegget! Du er modig. Jeg står for samme synspunkt selv, rett og slett fordi det aller viktigste i livet mitt er troen på Jesus, og det påvirker alle valg i livet. Det er sinnsykt bra at du står for dine valg så åpent i det sekulære Norges samfunn i dag. Folk trenger å høre at det finnes andre måter enn bare det som samfunnet vårt forventer. STÅ PÅ, ikke gi deg, uansett hvor mye drit folk slenger mot deg!! Fantastisk skrevet. Keep it up!

yasmin

03.09.2014 kl.09:26

sykt kult ! :) amen

Rebecca

03.09.2014 kl.10:14

Synes dette var en genial skrevet tekst, helt til det religiøse bullshittet kom. Vi lever i 2014, en moderne tid (også i forhold til deg selv), likevel tror folk fortsatt på en idiotisk historie om en "gud" og hans barn som stod opp fra de døde. Er så latterlig. Fulgte ingen av dere med i naturfagstimen? Det var nok ingen "gud" som lagde verden, og heller ingen "gud" som styrer den. Denne "guden" dere tror på kalles the big bang. Slutt å skylde på religion for handlingene deres, og for å ikke få dårlig samvittighet overfor ting dere gjør eller ikke gjør. Dere har ingen andre enn dere selv å se opp til og gå utfra. Hvis dere ikke vil ha sex før dere gifter dere, så flott! Dere bidrar til at kjønnssykdommer ikke sprer seg. Men ikke legg dette over på noen religion eller "gud", for det er faen meg ikke dette som skal bestemme over deg, det er du selv!

Rikke

03.09.2014 kl.10:38

Nietzsche, Rebecca og alle: Til alle dere som påstår at verden ble til av et smell, og at vi stammaer fra aper osv.. Når alt kommer til alt, så er det like lite forklaringer på hvordan det i et tomt univers bare kan smelle, for så at det kommer en verden ut av dette, som at Gud alltid har vært her. Kristne mennesker kaller sef ikke kristne fordi det er gøy å provosere, men dette virker det som om det er vanskelig for dere å forstå, fordi dere er ikke engang åpne for å høre eller i det heletatt prøve ut dette sol vi kristne snakker om. Det virker som om dere blir redde, og uten å komme med argumenter imot, slenger dere bare ut med hvor teit dere syns dette er, og at det MÅ være vitenskap som er svaret på hvorvir vi er her. En person dom kaller seg en kristen, gjør det ikke for å kalle seg religiøs, men for å være en jesu etterfølger. Det at Jesus gikk på jorden er bevist, og det kan ingen si imot. Vi har også sett ting eller kanskje opplevd ting, jeg personlig har ikke hatt en stor wow opplevelse i troen på Gud, men når jeg står samlet med mange hundre andre som tror på det samme som jeg, og jeg ser hvor berørt alle er, å jeg kjenner at det må være noe som er høyere å større en alle oss som er i rommet tilstede, da vet jeg at det må være noe mer. Så gi Gud en sjansje istedefor å bare sette ut piggene med en gang dere leser noe som har med kristne å gjøre, gå åpent inn for det, å gi det en sjanse før dere spytter ut om hvor feil det er.

Nå skal jeg ikke uttrykke meg for mye om homofili, å jeg har ingenting imot folk som er det, jeg synes heller synn på dem. Fordi folk er ikke født homofile, de blir det. Folk har ikke rett til å kalle det en sykdom, å heller ikke være nedlatende mot homofile, fordi ofte er det ike deres feil. Men homofili skapes, og med en gang en slik tanke treffer et menneskes hode, dyrkes den å blir større. Det er opp til oss selv om vi vil leve ut den tanken, og forsette å dyrke den, å om vi gjør det er det synn ifølge Gud. Jeg har en kompis som er homofil, og kristen. Han vet at dette er feil, og velger å leve livet sitt uten kjærlighet til en person av samme kjønn, for å følge Guds plan. Gud skapte kjærligheten mellom mann å kvinne, og som både kristen og ateist/ikke kristen, må vi huske på at djevelen også har et ord i spillet, og at det vonde som skjer i verden ikke alltid er Gud.

Shno

03.09.2014 kl.11:13

Kunne ikke sagt det bedre!

Nietzsche

03.09.2014 kl.11:27

Rikke: Mange av oss som ikke tror er døpt og oppvokst som kristne, meg inkludert. Grunnen til at vi i dag ikke tror er rett og slett fordi det ikke er noen grunn til å tro. Vi tror at Big-Bang og evolusjon er den mest logiske opprinnelsen til vår eksistens fordi de fleste vitenskapsmenn over hele kloden har testet og prøvd å motbevise disse teoriene, uten hell. Skulle dere kristne og andre religiøse ha en bedre forklaring på vår eksistens er det jo bare å fremlegge den forklaringen. Men vær så snill og ikke kom med et par bibelvers. Dette er IKKE(!) bevis! Det er forresten ingen bevis for at Jesus i det hele tatt har levd. Hvis du har dette, ber jeg deg vennligst om å framlegge dette til almenn beskuelse.

Aurora

03.09.2014 kl.11:29

Hvorfor skal venting med sex alltid være relatert til kristendommen eller andre religioner? Jeg tror på koblingen som skapes mellom to mennesker, og at den fantastiske energien ikke burde deles til hvem som helst. Synd at dette bare skal bli sett i relasjon til Gud.

Rebekka

03.09.2014 kl.11:52

Hei! Veldig bra skrevet! :) Jeg selv er snart 22, og har en kjæreste som er snart 27. Vi har vært sammen i nesten 3 år, og ja, vi er begge jomfruer. Folk blir helt sjokkerte når jeg sier at vi ikke bor sammen, og iallefall når jeg sier at vi bor på forskjellige hotellrom på ferier. Det blir selvsagt dobbelt så dyrt, men hvorfor risikere det? Vi hadde begge bestemt oss for å vente lenge før vi ble sammen, og da vi snakket om det etter kanskje ett par uker, 1 mnd, så var det liksom bare, "Vente?", "Mhm", og så var det den samtalen. Jeg skal ikke lyve, man blir jo fristet, men jeg tror at det er mye bedre for forholdet vårt om vi venter. Er ikke det at da elsker Gud oss mer, eller at vi kan bare gjøre det fordi Gud tilgir oss allikevel, men vi føler at det er riktig. Lykke til på ferden!

Anonym

03.09.2014 kl.11:54

First things first: her handler det om Sex, ikke om aper og evolusjonen. Please stay on topic!

Jeg er 26 år, mann, jeg er ikke jomfru, og jeg flere erfaringer med sex med "ikke-essensielle personer". Hun som skriver dette innlegget har et veldig godt poeng, fordi det hun snakker om med at sex med en person som man ikke ser for seg en fremtid med (eller har følelser for i det hele tatt) kan skape dype, dype sår.. Det har jeg selv opplevd direkte på kroppen, det er ikke noe kult, det føltes fullstendig meningsløst og etterlot meg bare med tomhet og dype sår. Og hele postmodernismens opphausing av hvor fantastisk sex er i form av: "så-mye-som-mulig-med-så-mange-som-mulig-fordi-det-er-toppen-av-lykke!" ble motbevist så fullstendig opp i dagen tydelig. Det er mange løgner i tida... men DETTE er den STØRSTE!

Til alle som er helt ærlige med dere selv og hevder dere ikke føler noen som helst sorg eller tomhet ifm sex med tilfeldige mennesker: jeg tror delvis på dere..

Jeg tror ingenting på at dere klarer å ikke la det påvirke dere, men jeg tror at man kan være i stand til å miste kontakten med følelseslivet ift. sex, og dermed rett og slett oppleve det som at det ikke påvirker en negativt. Men jeg *lover* dere at dere har et underbevisst følelsesliv som *ikke* går god for det dere gjør mot dere selv.

Jeg har selv vært i full "borgerkrig" med min egen underbevissthet ift. dette: jeg mente bestemt at dette var det ingenting galt med, og ba kroppen min holde kjeft, men kroppen slutta aldri å sende de verste følelsene jeg noen gang har kjent på, før jeg innså hva det dreide seg om, og dermed slutta med det. Det var starten på helbredelsesprosessen etter den perioden av livet.

Kan hende jeg har over gjennomsnittet god kontakt med følelseslivet mitt, men hvis man ikke har det, så betyr det ikke at vi ikke har en underbevissthet som samler opp våre livserfaringer, og som påvirker oss veldig..

Jeg vet hvor utrolig vanskelig det er å slutte, hvor vanedannende det å ha sex med fremmede er. Spenningen i jakten, triumfen når det lykkes.. Veldig intense, men VELDIG kortvarige gleder, som man når alt kommer til alt, ikke sitter igjen med *noen verdens ting av*, foruten tomhet.

Ikke slutt fordi det står skrevet en plass at du burde slutte, slutt av hensyn til- og av respekt for deg selv.. DET er poenget.

Tenkeren

03.09.2014 kl.12:36

Nietzche: De fleste går ut ifra at Julius Cæsar har levd, men hvor mange skriftlige kilder man har på hans liv er faktisk ikke så mange. Nøyaktig antall har eg dessverre ikkje, men mener å huske at det var i underkant av 200. Jesus derimot har man over 5000 skriftlige kilder på at har levd i Judea for litt over 2000 år siden.

Jørgen

03.09.2014 kl.12:43

Veldig bra skrevet, IVO! Enig med deg i alt!

Sex hører til i ekteskapet. Det er menneskelig å gjøre feil, men Gud har gitt oss tilgivelse for dette også!

Gud velsigne deg

Anonym

03.09.2014 kl.12:53

Det er ingenting galt med å være 19 og jomfru, det er din sak, og ingen andres

Men jeg sjønner ikke det med å vente til ekteskapet. Ikke fordi "sex er så jævla godt, jeg gidder ikke vente" men fordi jeg ikke trenger å gifte meg for å vite at jeg har funnet min livs partner. Jeg og samboeren er ikke gift, vi har sex, og jeg elsker han over alt på jord, og jeg trenger ikke gifte meg for at jeg skal vite at meg og han kommer til å være sammen for resten av livet? Jeg vet at jeg elsker han, og jeg vet at han elsker meg, så hvorfor sier da sammfunnet at vi må gifte oss for å bevise for alle at vi skal være sammen for resten av livet? DET synes jeg er tåpelig. Om det finnes en gud, burde da kan kunne se vår kjærlighet uten at vi gifter oss?

Elias

03.09.2014 kl.13:10

RESPECT! :D Ej lese nesten aldri blogg-innlegg, men ditte va heilt vildt bra ^_^

Maya

03.09.2014 kl.13:47

Du er steintøff! Stå på! Lys og salt i verden. Vi trenger grenser og rammer for å skape en trygg og god verden. Presis som at såkalt "fri oppdragelse" kun skaper utrygghet og usikkerhet.

Tenkeren

03.09.2014 kl.13:52

Anonym: Ekteskapet er vel en måte å vise at man skal leve sammen til døden skiller dere ad. Det er et løfte mer enn noe annet, et løfte som ikke bare inngås mellom dere, men også mellom dere og Gud (om dere gjør det kristelig da), foran en forsamling med folk. Dere erklærer for andre og hverandre at dere har valgt hverandre, og setter en ring på fingeren til hverandre for å merke dere som hverandres. Det er ikke noe hokus pokus, det er bare en måte å gjøre det på. Eg tror kjærligheten mellom deg og din samboer kan være akkurat like stor, enten dere bare er samboere eller dere gifter dere. Men hvorfor ikke gifte seg om dere vet at dere kommer til å være sammen resten av livet? Det gjør det som regel lettere å få bolig ol. Eneste positive med et samboerskap ovenfor et ekteskap er vel at om man ønsker å skille seg er det nesten ingenting som må fikses, ingen separasjonstid og slikt.

Deres valg når alt kommer til alt, men eg tror du kan vise din samboer hvor mye du elsker vedkommende enda bedre ved å gifte dere. Da har dere virkelig gått så langt som man kan.

Lykke til iallefall!

Anna

03.09.2014 kl.14:39

Flott skrevet! Verdt å vente, fordi Gud ønsker det for oss <3

Oda89

03.09.2014 kl.15:13

Enig med deg Aurora. Jeg begynte ikke å tro på Gud før jeg var 18 år men hadde ikke sex da jeg ikke trodde på Gud heller. Faktisk hadde jeg ikke kysset noen heller. Og det var ikke fordi jeg hadde lest at noen Gud sa det var rette men fordi mitt moralske kompass fortalte meg at jeg burde vente.

Ann

03.09.2014 kl.15:20

Dette her var veldig bra skrevet!

Vicky

03.09.2014 kl.15:37

Fantastisk!! Stå på! La ingen se ned på deg fordi du er ung, men vær et forbilde i alt du gjør og sier! :) Sex ER vakkert, men ikke utenom ekteskapet, hvor Gud sier at det hører hjemme. Jeg har hatt sex med mange flere enn jeg kunne ønske og ble som de fleste andre svært forblindet av hva media og samfunnet la opp til når jeg var tenåring. Derav mange dårlige valg, som gav meg mye smerte. Jeg har vært samboer, jeg har vært utro mot min kjæreste med kjæresten til venninna mi, jeg har hatt sex med folk som jeg ikke eide noen følelser for - ja, jeg har rett og slett tatt ufattelig mange dårlige, syndige valg! Samtidig har jeg blitt voldtatt, bedratt og ødelagt av andre. Så jeg vet om medaljens bakside når det kommer til sex.. Men det fantastiske, herlige er at Jesus setter oss fri! Jeg fikk oppleve å ta imot Jesus som min Herre og Frelser for noen år siden, og Pappa Gud tok bort all synden og skammen som jeg bar på! Ja, Han gjenopprettet meg faktisk for alt det dårlige som hadde hendt med meg også! Så jeg sier JA! og AMEN! til det du skriver her! Idag er jeg lykkelig frelst og lykkelig gift - så Gud har definitivt gitt meg "beauty for ashes". Du er til velsignelse :) Jeg kunne ønske det var flere som kunne tørre å stå opp for sannheten så uredd og frimodig som du gjør. Blessings!

Ateisten

03.09.2014 kl.15:38

Denne teksten har ikke rot i virkeligheten. Da Gud ikke er noe annet enn kollektiv tro satt i system.

Magne D. Antonsen

03.09.2014 kl.15:57

Bra blogg!

Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

Ateist

03.09.2014 kl.16:04

Enda et innlegg om invisible skydaddy som er perfekt og skapte oss i hans bilde. Han ga oss fri vilje men bestemmer hvem/hva som skal ha sex. gz

vargas12

03.09.2014 kl.16:39

Hei Ivo

Takk for et godt og reflektert innlegg! Du er tøff som sier det, det er nemlig lett å bli litt ukul, ved

å avstå fra sex, spesielt blant unge på din alder. Når det kommer hva Jesus ville ha sagt så er jeg ikke helt enig med deg. Er sikker på at Jesus hadde sagt stå på, om du og din kjæreste har valgt å nyte hverandre på en mest mulig intim måte.

http://www.vargas12.com/2014/har-du-sex-med-vennene-dine/

Full kudos til dere for at dere velger å vente til tiden er inne.

Du har også veldig rett i at det er riktig å finne svarene selv, ikke la internett, venner eller andre "eksperter" fortelle deg hva du skal gjøre, ikke minst hvordan du skal leve ditt liv.

Lykke til Ivo!

Vargas

One Direction

03.09.2014 kl.16:43

Hei Ivo <3

Kjempe bra skrevet, du skriver så bra.

Jeg skal ikke si noe om det du skriver for da blir det krig tror jeg, men jeg elsker hvordan du har skrevet det :D

Knut

03.09.2014 kl.16:47

Jeg vet ikke helt om jeg forstår helt hva du prøver å si her., men du sier iallefall mye! ;)

«19 år og jomfru - HVA FEILER DET DEG?!»

Det feiler deg ingenting. Jeg er fullt klar over at i en del sosiale situasjoner og kretser vil det være unormalt og at media er fullstappet av sex. Betyr det at det feiler deg noe? Nei, dessuten så sier de aller fleste jeg snakker med at det ikke er noe galt i være jomfru. Jeg vil da påpeke at jeg syns ikke det er noe galt å ikke være jomfru heller. I kristne miljøer jeg har verdt i har jeg blitt dømt og fått høre «jeg-er-en-dårlig-person-for-jeg-har-hatt-sex»-talen alt for mange ganger. Press på ikke ha sex er like desktruktivt og dumt som press for å ha sex. Det er opp til den enkelte og den personens partner(e) om de vil ha sex eller ikke.

«Og på grunn av at dette [sex] er den største handlingen [?]»

Hvem sier at det er den største handlingen en kan gjøre? Hvis du refererer til bibelen her så eksluderer du alle ikke-troende isåfall. Og hva definerer du sex som? Er det vaginalt samleie? Oral sex? Ta på hverandre i en seksuell kontekst? Det finnes mange seksuelle fetisher der ute som ikke er A4, er det også sex?

Videre i samme paragraf refererer du til bibelen flere ganger og jeg respekterer din tro osv., men jeg dette betyr veldig lite hvis en ikke er kristen. Nå er det ikke sikkert du prøver å nå ut til andre enn kristne, but anyways..

«Gud digger sex»

Gud digger sex hvis det går på hans premisser. Gud digger kun en seksuell relasjon mellom en mann og en kvinne innenfor ekteskapet. Dette betyr at Gud digger ikke sex mellom kvinne og kvinne, mann og mann, eller mellom mann og kvinne før ekteskapet. Gud digger heller ikke gruppesex. Gud digger heller ikke onani (hvis vi kan kalle det sex da..).

«Gud ELSKER oss»

Gud elsker de som tror på han. Med mindre en kan elske noen i tillegg til å dømme folk til evig pine på grunn av at de ikke trodde på Gud da de levde. Det er ikke en hengiven og kjærlig Gud. Det er en hevngjerrig og smålig Gud.

«Ikke tenk på hva internett forteller deg, vennene dine på skolen eller helsesøster»

Tja.. Det som jeg tenkte var best for meg var å snakke med vennene mine på skolen og helsesøster. Særlig helsesøster er utdannet og vet mye om sex, ungdom, prevensjon og andre ting som er lurt å reflektere over før en eventuelt debuterer seksuelt. Internett kan være så som så da det ikke alltid er like enkelt for en nyskjerrig tenåring å finne kvalitetssikret og god informasjon.

«[?] skapt med fri vilje»

Ironisk nok så er jeg ikke enig i vi er skapt med fri vilje. Men det er en så lang filosofisk utredelse at det passer seg ikke her ;)

Som du sikkert antar er jeg en ikke-troende person som ikke tror det er lurt å bruke bibelen som utgangspunkt for noen moralske valg. Bibelen har mye flott om nestekjærlighet, men den har også mye fælt om hat og absurde lover og regler. Den er og full av motsigelser. Tenkte jeg kunne avslutte med å gi et eksempel på hver:

Noe bra fra bibelen: Gylne regel :)

Matteus, 7:12: «Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, skal også dere gjøre mot dem. For dette er loven og profetene i en sum»

Noe fælt fra bibelen: Slaver må underkaste sine herrer.. !!!!?

1 Petersbrev, 2:18: «Dere tjenestefolk skal med ærefrykt underordne dere herrene deres ? ikke bare de gode og vennlige, men også de vrange.»

Noe absurd fra bibelen: Gud liker ikke de med testikkelkreft virker det som..???

Femte Mosebok, 23:1: «Ingen som har fått testiklene knust eller penis skåret av, skal ha adgang til Herrens forsamling.»

En motsigelse om påsken: Hvem kom først til graven søndag morgen?

- Maria Magdalena ( Johannes 20:1)

- Maria Magdalena og en annen Maria ( Matteus 28:1)

- Maria Magdalena, Maria og Salome ( Markus 6:1)

- De kvinnene ( Lukas 23:55-56; Lukas 24:1)

Seriøst, les videre fra Femte Mosebok kapittel 23 og du vil forstå hvorfor noen av oss der ute er skeptiske til at bibelen skal bli brukt til moralske valg.. Du vil også forstå hvorfor mange av oss ikke tror hvis du leser om motsigelser i bibelen. Det er ganske mange av dem..

Men, det betyr ikke likevel at jeg håper du har det fint med troen din og jeg ønsker på ingen måte å ta den fra deg. Ha en strålende dag! :D

Knut

Anne

03.09.2014 kl.17:20

Herregud for noe piss! Bibelen er et eviglangt oppdiktet eventyr, og hverken gud eller jesus finnes. Gud er ikke sin far, det er han som knulla morra di!

kristenjente

03.09.2014 kl.17:28

AMEN!

hanne

03.09.2014 kl.17:32

utrolig bra skrevet!! stå på videre med det gode budskapet!!<3

Morten

03.09.2014 kl.17:34

Håper du leser denne kommentaren. Og bruker litt tid til å tenke over det. Jeg er 45, og langt i fra noen kristen. Jeg forsøkte i ungdommen å være det, men jeg hadde ikke noe tro på at Gud ville gjøre det på den måten - det var for mange spørsmål som reiste seg bibelen feilet på. Hva med indianerne som aldri hørte om Jesus osv osv...Men nok om det. Sex er en fantastisk ting mellom to mennesker som elsker og respekterer hverandre. Jeg er samboer med en kvinne nå, og vi har det fantastisk på alle måter. Hun elsker sex, hun elsker alle "vanlige" varianter av myk og god sex, og jeg vet hva jeg skal gjøre for å sende henne til "himmels". Hun får altså noen veldige gode orgasmer sammen med meg. Å IKKE utforske seg selv er en av de vanligste feil en kvinne, og mann for den saks skyld, gjør. Å ikke kjenne sin kropp før man gir seg hen til en annen, er nesten en garanti for dårlig sex. Det KAN gå bra, men som regel ikke, fordi man ikke kjenner seg selv, og vet hvordan man reagerer på ting og tang der nede. Det er mange kristne som har bommet på det der, og som har grått mange tårer fordi de tok feil når det gjaldt sex - jeg har en jobb som innebærer taushetsplikt, og sier dette på grunnlag av mennesker jeg har snakket med. Bibelen kan være en veileder for hvordan du har ditt forhold til Gud. Det er IKKE en sexveileder. Ikke tror på alt du leser, og alt du hører. Tenk grundig, ikke snakk med alle.
Jeg er så enig med deg, jeg føler liksom jeg er den eneste på min aldrer som ikke har hatt det enda. Jeg er jo bare 17år liksom, å mange av mine venner hadde det mellom 14-15års alderen. Det er jo alt for tidlig, du vet jo ikke om det er ekte kjærlighet, å det er det kjeldent i del alderen. Jeg vil vente til jeg finner den rette, og vente til jeg er gift. For det er noe som viktig for meg, å tenke at jeg bare skal gjøre det med en. Han skal helst både være den første og den siste!!

Nietzsche

03.09.2014 kl.17:45

Tenkeren: Har du noen skriftelige kilder utenom bibelen som refererer til Jesus? Har Jesus skrevet noen tekster selv? Cæsar skrev tross alt en del beretninger om sitt eget liv, i tillegg til advokaten Cicero og noen flere. Det interessante med historien om Jesus er at det finnes mange andre historier fra tidligere sivilisasjoner som ligner mistenkelig på historien om Jesus. Født av en jomfru, sto opp fra de døde 3 dager etter sin død. Lukter litt råttent.

Ida Marie

03.09.2014 kl.18:03

Faktisk er det vitenskapelig bevist at (iallefall jenter, usikker på om det gjelder for gutter og) produserer et hormon når de har sex eller er i en aktivitet som involverer down there som gjør at de blir fysisk og psykisk bundet til den personen for resten av sitt liv. Det er det samme hormonet som produserer når man føder.

John

03.09.2014 kl.18:20

Det er fint å høre at dere vil vente til dere blir gift. Stå på! Jeg var jomfru til jeg var 26 år. Ikke flaut å vente. :-)

Lei av livet

03.09.2014 kl.18:23

Om noen år så nekter dere å pule og gubben deres runker foran pc,n til han blir lei, så blir han utro, dere skilles og får dårlig råd frem til dere arver....

Aylar Von Kuklinski

03.09.2014 kl.18:24

Jeg er 23 år, gutt, jomfru. Skal innrømme at det plaget meg litt før, men nå bryr jeg meg nesten ikke noe om det faktumet i hele tatt. Det er kun i veldig depressive perioder nå at det plager meg.

Har gitt opp kan du si, innsett det at det neppe aldri kommer til å skje, men at det finnes langt flere gleder i livet enn sex med andre enn seg selv.

Hilde Bjørnerud

03.09.2014 kl.18:29

Veldig bra skrevet! Helt enig med deg :) Er ikke i tvil om at det er slik Gud ønsker at vi skal leve! Stå på. Gud velsigne deg!

Nina

03.09.2014 kl.18:32

Hei Ivo

Du skriver "Enten vi vil eller ikke, blir vi utrolig sterkt knyttet til den personen vi ligger med. Fantastisk med tanke på et livslangt ekteskap!" Wrong. Kan da ikke påstå det når det er så mange som slett ikke blir " utrolig sterkt knyttet.." av å ligge med noen. Man blir jo heller ikke forelsket i et menneske kun på grunn av det sexuelle eller. Hormonene, troen og usikkerhet kan nok gjøre enkelte personer verpesjuke, redebyggende og giftesjuke.

Sjøelefant

03.09.2014 kl.18:59

Rikke: Merker du har over middels mye kunnskap om homofili, og det er jo flott at du ikke har noe imot homofile. Tommel opp for det! Men jeg lurer bare på; hvordan vet du, som heterofil (antar jeg), at homofil er noe man blir og ikke noe man er født som? Slik jeg har forstått det er forskere fortsatt usikre på om homofili er genetisk eller om det er noe man blir uten å ta et bevisst valg. Slenger du på kilden der du fikk denne informasjonen fra blir jeg veldig fornøyd, sikkert flere i kommentarfeltet som lurer på det samme!

Forøvrig burde du egentlig ikke synes så synd på homofile, men heller han kompisen din som velger å leve et helt liv uten kjærlighet. Det høres veldig traust ut.

Og bare sånn helt til slutt, ateister må vel strengt tatt ikke huske på at "djevelen også har et ord (med) i spillet, og at det vonde som skjer i verden ikke alltid er Gud." Greia med ateister er at de ikke tror på Gud, skjønner du.

Thor

03.09.2014 kl.19:03

Hva er det med dere kristne og sex.

Dere gjør sex til noe skitten.

Sex er godt og bør gjøres så ofte man kan med så mange så mulig når man er ung.

Det kommer en dag der du angrer for at du ikke slo deg mer løs og pulte rundt når du hadde muligheten.

Martha

03.09.2014 kl.19:09

"Og Jesus vil ta all din synd og all din skam på seg, slik at du kan leve i renhet og frihet" Så du blir altså "uren" om du har sex for ekteskap? Sex er en naturlig lyst.

Ikke fortell andre hva de skal gjøre med saker du ikke har noe med.

Anna

03.09.2014 kl.19:10

Hei Ivo!

Jeg vil bare si at det er utrolig digg at noen har guts til å si hva de mener! Jeg tror på en Gud som elsker oss, og som vil det beste for oss. Hvorfor ellers skulle han sende sin EGEN sønn til jorda, for å ta syndene våres? Han gav oss muligheten, uten tvang, med fri vilje, til å ta imot hans tilgivelse. Hans egen sønn! Tenk på det, et enormt offer. Det er hva jeg kaller ubetinget kjærlighet.

Gud er som en kjærlig Far. Det er grunnen til at Han gir oss tips vi kan leve etter- ¨leveregler¨ for å ha et best mulig liv! Regler som skal holde oss nær til Gud, sånn at fokuset vårt ikke er på ting som vil dra oss bort fra Ham. Derfor venter jeg med sex til når/ hvis jeg blir gift.

Rikke

03.09.2014 kl.19:11

Sjøelefant: takk for at du nettopp fortalte meg hva en ateist er :pp Neida, men greia er at mange "ikkekristne" snakker om at de ikke tror på Gud fordi han "dreper, å de kan ikke være kristne når Gud lar det skje så mye vondt i verden", her nevner mange konkret en Gud, men kommer ikke på at det å være kristen betyr at selv om det ikke er noe man vil tenke på, så finnes det i tillegg til noe godt, også noe ondt :)

Jeg kan heller ikke påstå at folk ikke er født homofile, men Gud skapte kjærligheten til å være mellom mann og kvinne, og som du selv sa: at forskere forsatt er usikre på om homofili er genetisk eller om det er noe man blir, homofilie er ikke en sykdom man er født med, men noe man utvikler.. Det er bare min mening :(

Rikke

03.09.2014 kl.19:13

:) *

Mann36

03.09.2014 kl.19:24

Sjøelefant:

Det er riktig at forskningen fortsatt ikke kan konkludere med at homofili er noe man blir eller noe man er født som. Forskningen på det området spriker i alle retninger, men så er det også noe å merke seg at innen nyere forskning omkring homofili er det også en del homofile som selv har stått for forskningen. Det påtrengende spørsmålet blir jo fort da hvor objektiv denne forskningen er.

Uansett, dersom det er noe man er - er det da automatisk slik at alt man har genetisk grunnlag for er fritt frem? Har man lysst - så har man lov? Er det greit å utøve nekrofili også dersom man har genetisk grunnlag for slike "lysster"? Er det greit for en alkoholiker å fortsette på flaska bare fordi han har lysst på, og har genetiske føringer for å drikke?

Sjøelefant

03.09.2014 kl.19:47

Rikke: Det er fritt frem for deg å tro at Gud skapte kjærligheten mellom mann og kvinne, det har jeg ikke noe imot. Det er derimot ikke like kult å skrive at homofili er en tanke man selv utvikler til en legning, som om dette er fakta. Som sagt er det fortsatt ikke bevist hvorfor noen er homofile og andre ikke, så det blir litt ivrig å påstå at man har svaret.

Mann36: Forskning på homofili utført av homofile virker selvfølgelig litt shady, men den kan du helt sikkert se bortifra og allikevel komme fram til at det ikke er noe svar ennå.

En grei regel er vel at så lenge to voksne ikke-relaterte mennesker er tiltrukket av hverandre så er det "fritt frem", så lenge det ikke skader noen andre. Hvis to samtykkende lik har lyst til å ha sex med hverandre får det være greit. En nekrofil har derimot ikke den samme retten til å ha sex med et lik, da liket ikke kan samtykke. Dette er faktisk ikke så vanskelig å forstå. Det blir litt samme greia som å dra inn overgrep på barn i en legningsdiskusjon. Det er selvfølgelig ikke greit for en pedofil å overgripe seg på et barn, da dette er et lovbrudd.

Hvorfor du drar inn alkoholmisbruk skjønner jeg ikke, det har ingenting med legning å gjøre. Men bare for å svare deg da, det er ikke forbudt å misbruke alkohol i sitt eget hjem.

21 år, gift og mamma.

03.09.2014 kl.20:01

Takk! Godt å lese :)

Mann36

03.09.2014 kl.20:16

Sjøelefant:

Skader man noen ved å ha sex med et lik? Liket kan ikke samtykke nei. Det kan heller ikke en oppblåsbar dukke. Er det derfor ikke greit å ha sex med oppblåsbare dukker heller?

Dette er ikke det samme som å dra inn overgrep mot barn. Du sier det delvis selv, barnet samtykker ikke normalt sett (det er ihvertfall ikke voksent nok til å forstå, eller vite at det blir utnyttet e.l.).

Det å dra inn alkoholmisbruk har ingenting med legning å gjøre, men dersom regelen er at genetiske betingelser er avgjørende (som var det jeg kommenterte) for hva man bør tillate (merk "bør"), så bør vi ikke blande oss i om folk vil drikke seg fordervet, ruse seg e.l. heller - dersom de har genetiske betingelser for slikt - bør vi?

Poenget er at dette ikke bare er så enkelt som noen vil ha det til.

Thea

03.09.2014 kl.20:17

Jeg er uenig i mye av det du skriver her, men synes at det er bra at du deler meningen din.

Du kobler mye opp til religion her. Jeg mener at en skal vente med sex til man er klar for det. Er det når du er 16 eller 22 så er det helt greit begge deler mener jeg. Jeg synes at det blir feil å vente helt til man er gift. Sex er helt naturlig og det er faktisk lurt å ha sex med en del før man finner den rette. Tenk om dere ikke har noen seksuell kjemi? Du har ett liv og ikke belag deg på at det er en himmel. Livet er verdt så mye mer enn det. Jeg tror at religion er til for å ha noe å lene seg på og for å slippe å bekymre seg på. Noe å hvile tanken på. Hvorfor skal man gå rundt å tilfredstile en gud hele livet? Jeg respekterer din mening og håper at du respekterer min :-)

Per

03.09.2014 kl.20:25

Kjedelig at religion skal dras inn i absolutt alt. Hvorfor tror folk på gud?

Jaja, for all del gjør som dere vil, gå gjerne i kirka og syng kjedelige salmer i kor, det gir ihvertfall ett slags samhold som kan være greit for de som trenger mer trøst enn andre.

Men å forklare at gud finnes bare fordi det "finnes mye man ikke vet mellom himmel og jord" er igrunn bare tull, det finnes ikke så mye man ikke vet mellom himmel og jord, det vet du hvis du tenker deg om, tror du på gud bare for å møte folk, greit nok. Gud finnes ikke for det, men for all del, kast bort livet ditt på usannheter og meningløse ritualer, du er ikke den første til å gjøre det, det har man gjort i flere tusen år nå. lykke til med deg og det.

Gleden

03.09.2014 kl.20:50

Leste innlegget etter at en venn ringte meg, på gråten. Han er inne i en tung periode nå, han slites mellom troen og seksualiteten. Han har to selvmordsforsøk bak seg.

Jeg tror ikke på noen måte du skrev dette for å såre noen, men synes likevel det er leit å høre at vennen min har det så vondt ( sikkert ikke bare pga. innlegget ditt, men var det som ble nevnt når jeg spurte hva det var som fikk det til å toppe seg nå.) Derfor klikket jeg meg inn hit, og det er også derfor jeg for første gang skriver en kommentar på nett. Du får stå på videre og fortsette og skrive, men kommer herved med en bønn om at du tenker på hvordan det kan påvirke mennesker i sårbare situasjoner.

Ønsker deg alt vel.

Hanna

03.09.2014 kl.20:51

Enig i en del her, men jeg klarer ikke se det fra det kristne perspektivet uten å stille mange upassende spørsmål...

Vel... Er enig i grunnpoenget her, nemlig at man bør vente med sex! Ikke nødvendigvis til man er gift, for ikke alle tenker å gifte seg, eller trenger noe giftemål som bekreftelse, men til man har funnet rett partner og vet at dette føles "livslangt".

Du skriver om noe utrolig viktig, og jeg ser at dine poeng er så gode at de kommer fram og er godt synlige, selv for dem som ikke er kristne.

Sjøelefant

03.09.2014 kl.20:55

Mann36: Man skader nok familien ved å ha sex med et lik, ja. Men det er irrelevant, fordi det er snakk om voldtekt som igjen er en forbrytelse. Når man har sex med oppblåsbare dukker skader man ingen, og hvis man klarer å bli opphisset av en dukke er det bare å kjøre på. Den trenger heller ikke å samtykke, fordi den - du gjettet det - er en dukke.

Det andre avsnittet ditt har ingenting som er verdt å kommentere, så jeg hopper rett og slett over det.

Jeg har aldri snakket om at genetiske betingelser er avgjørende for hva som bør tillates, og man kan selvfølgelig ikke bruke regelen "har du lyst, har du lov" til hva som skal godtas og ikke. Det jeg derimot har sagt er at legninger som ikke skader en eller begge parter og som ikke påvirker andre er helt innafor. At du begynner å bable om genetiske forutsetninger har egentlig ingenting med homofili å gjøre, da vi fortsatt ikke vet hva homofili kommer av.

Men bare for å svare på disse spørsmålene dine om genetikk (som du mener ikke er så enkelt som noen vil ha det til). Om en person velger å drikke deg dritings så er det hans/hennes valg. Det du kan tenke på neste gang du skal stille et slikt spørsmål er om denne aktiviteten vil skade andre, det er liksom nøkkelkonseptet her.

Men siden dette har blitt en samtale om genetiske forutsetninger så melder jeg meg ut, var egentlig bare ute etter å si ifra til Rikke at hun ikke bør komme med påstander som ikke er sanne.

Meg :)

03.09.2014 kl.20:56

Utrolig bra skrevet! du er en inspirasjon og motiverer meg til å leve som en kristen. Tusen takk for at du er så tøff at du legger ut dette, trengte det virkelig akkurat nå.

MR_T

03.09.2014 kl.21:22

Fu(k all haters!!!

fortsett sånn. noen som har selvrespekt ihvertfall.

Mann36

03.09.2014 kl.21:38

Sjøelefant:

Om familien ikke får vite noenting - er det greit å utøve nekrofilien da? Nå er jeg ikke sikker på hva definisjonen av voldtekt er, men jeg innbiller meg at det i det minste må dreie seg om 2 personer. Mener du at et lik er å betrakte som en person?

Det var en forbrytelse å utøve homofili også for en stund siden. Det er mye som har vært en forbrytelse, men ikke er det lenger. Betyr det at noe er forbudt at det er galt - objektivt sett? (og ikke misforstå nå). Hvilke regler vi definerer idag kan forandre seg til imorgen - det gjør ikke ting objektivt sett gale eller riktige av den grunn. Man skader heller ingen døde personer, gjør man? - men nok om det.

Jeg fikk inntrykket av at det var av betydning om det var genetisk betinget (at man er sånn), og ikke hadde blitt sånn. Du skrev ihvertfall om det, men det trenger altså ikke egentlig spille noen rolle om det er genetisk eller ikke.

Om en person velger å drikke seg dritings så er det hans/hennes valg. Selvsagt. Og mange klarer seg helt fint også, men dersom man er alkoholiker og har genetiske anlegg for alkoholisme så bør vi også forsøke å hjelpe personen ut av alkoholismen - og ikke bare forsvare det med at "h*n er som h*n er, og gjør sine egne valg". Selvsagt kan vi ikke ta valg på vegne av andre, men vi bør vel alltid forsøke å gjøre det beste vi kan for å hjelpe et medmenneske, uavhengig av deres genetikk. Eller diskriminerer vi alkoholikeren da?

Nå er det vel også sånn at statistisk sett så har man større sjanse for å skade andre når man er påvirket av alkohol enn ellers, men det til side. Så lenge man bare skader seg selv, så skal vi ikke hjelpe ham/henne? Jeg tror ikke du svarer JA til dette heller, men poenget er som jeg sa - dette er ikke bare så enkelt som noen vil ha det til.

Jeg har ikke noe imot homofile, og mener selvsagt at homofile har akkurat samme menneskeverd som alle andre. Jeg ville bare påpeke nettopp at problemstillingen er mer kompleks enn hva man kan få inntrykk av.

Nyskjeriig

03.09.2014 kl.21:40

Tenkeren

Jeg vil på ingen måte la dette kommentarfeltet til en godt skrevet blogg, utvikle seg noe mer til å bli en avhandling om gud eksisterer eller ikke. Så dette blir mitt siste kommentar!

Jeg er selv personlig kristen, men mener at religion er ment for å holdes personlig... mye bråk kunne vert unngått da! Se for eksempel på all krig og elendighet som religion drar med seg, til å med den dag i dag!

Min mor som er meget kristen i troen, mente at til og med Hitlers jødehat var av frykt for at jødene var guds folk, og at de en dag skulle ta over!?

SYNDEFALLET kommenterer lengre oppe at man skal lese mellom linjene i bibelen, og at man der vil forstå?! hva slags regelverk er det da vi følger? det må i så tilfelle bli et individuelt regelverk etter hver og ens tolkninger! Et regelverk skal helst ikke ha rom for tolkninger!

Du "Tenkeren" henviser til flaggermusen og til dens fantastiske tilpasningsevne når du vil argumentere i FOR guddommelighet!? Hva skjer om du tar en pytonslange i fra skogen å legger den i en svart grotte og lar den leve der i 3-4 generasjoner? Avlingene utelukker behovet for øyner, og blir født blind! På samme måte kan jeg tenke meg at flaggermusen har utviklet sine sanser og funksjoner. Derfor mener jeg at det blir for svakt å si at man skal legge religionen på hylla om noen kan forklare dette til å være noe annet, enn at gud har skapt de som de er!

Uansett,,, Jeg tror gud er i hver og en av oss, vi er alle guds barn, men ingen er like. Så derfor vil vår oppfatning av religion også være forskjellig. Vi krangler, dreper, kriger og sloss for noe som i ale i utgangspunktet er enig i, at jorden skal være en god plass for mennesker å leve! Å si at den ene eller andre folkegruppen har mer tilhørighet og rett enn andre blir for egoistisk i mine øyner, uavhengi av religion, farge, kjønn og legning!

Over og ut

Anonym

03.09.2014 kl.21:43

Kjempebra ivo!!

Arne N.

03.09.2014 kl.21:44

Bra oppsummert!

Stå på din overbevisning, Ivo!

Ikkje som verden, men som Gud sier hva som er best for oss.

Han har jo tross alt skapt oss, og da veit Han selvsagt også hva som er BEST for oss!

BELØNNINGEN som kommer ved å stå imot mørkemanns verdslige fristelser, er Guds GAVE til deg og ditt kommende ekteskap!

Signe deg å det forbildet du er ved din blogg!

Mvh Arne N.

Michelle

03.09.2014 kl.21:46

Er ikke enig med deg på mange av synspunktene du har her, men uansett veldig deilig å lese dine tanker til en forandring, etter alt oppstyret om en viss annen 19-åring og "knulledukke"-look og livsstilen til mange av dine jevnaldrende :-)

:D

03.09.2014 kl.21:46

Veldig bra skrevet Ivo!! Takk for at du er så åpen om hva du mener! Syntes det er veldig tøft av deg! :D

03.09.2014 kl.21:48

Veldig bra skrevet!!! Takk for innlegget!

Mia

03.09.2014 kl.21:50

Veldig kjekt å lese Ingrid! Er helt enig med deg :D

LangtFraKristen

03.09.2014 kl.21:52

SYNDEFALLET aka Ivan Sigmundsen: Ta deg en bolle

Onar

03.09.2014 kl.21:58

@Ragnar

Ja, Ragnar du gjøre feil. Å ha sex med mange og nye personer for så ikke ha kontakt er feil, du forstår det kanskje ikke nå, men senere vil du. For det første kan du ha sex med noen som ikke deler ditt syn og som vil ha kontakt, for det andre er det noe som heter kjønnssykdomer - selv om du bruker kondom kan denne sprekke. Det er nok feil uavhengig av om man er kristen eller ikke. jeg vil kalle deg for rundbrenner - og hadde de du prøver å sjekke opp vist om rundbrenneriet ville de snudd ryggen til deg med en gang - You dirty man! bokstavelig talt-

03.09.2014 kl.22:11

veldig bra skrevet :-)

Onar

03.09.2014 kl.22:13

@Rebecca

Hvordan vet du at Gud ikke stod bak Big bang, skapelsen av jorden og evolusjonen. Gud skapte verden på syv dager, dette er en måte i bibelen å beskrive at jorden ble til. For eksempel kan hver dag ha vært 1 milliard år. Selv er jeg vitenskapsmann og har ingen problem med å balansere kristen tro og vitenskapen. Evolusjonen pågår den dag idag, i form av naturlig seleksjon og tilpasning til et stadig miljø i forandring - gud kan liekså stå bak dagens evolusjon. En annen måte å se det på er at gud startet det hele med Big Bang og etter dette har universet tatt form og evolusjonen på jorden gått sin gang, med eller uten innblanding. Til dags dato vet man ikke hvordan skape liv, men man vet forskjellen på døde materialer og liv, og at når noe dør blir det livløst materiale og at dette ikke kan reverseres. Uansett for Gud er ikke mennesket så viktig, for eksempel så ville han utslette menneskeheten (Noahs ark), men ombestemte seg. Gud ga mennesket fri vilje, og kan ta sitt valg. Dette gjelder også sex. Selv fordømmer jeg ikke de som har sex, man må gjøre det som stemmer best med sine egne valg og verdier - men i dag å vokse opp for man ofte ikke tid til å reflektere over egne verdier for alle har en mening om dine meninger og skal presse deg. Glad jeg ikke er i tenårene i dag...

Random

03.09.2014 kl.22:20

Når jeg først så tittelen så tenkte jeg greit nok, her kommer det sikkert noen fornuftige svar på hvorfor noen ikke velger å ha sex. Men når du la inn gud og mosebok så gadd jeg ikke lese resten enn gang. Sex er noe som ja, anngår deg uten påvirkelse fra religion, for da er det ikke ditt valg for det første. Det du har valgt å gjøre er da valget til de griske personene som lagde bøkene kun ut ifra å tjene grymt med cash. som du kanskje skjønner så er jeg ateist, skal man lage en et blogg inlegg om det så er ikke gud et godt argument, når man vet hva bakrunnen på bøkene og personene som er med i den går ut på.

Maiken

03.09.2014 kl.22:24

Hva om du gifter deg og skal ha sex for første gang så fungerer det ikke for dere idet hele tatt?

Sex er ikke alt, men det er veldig viktig i et forhold.

Synes man skal vente til man er moden for det, men ser ikke poenget i å måtte gifte seg først.

Når over 50% av ekteskap går til skillsmisse sier det litt om at folk gifter seg for fort, og gir opp for fort

minimee

03.09.2014 kl.22:56

hallo..kom ned fra himmelen.... sex første gangen er kanskje ikke alltid like vakkert.. det er sikkert i 80 prosent av tilfellene kleint... man vet ikke hvor man skal gjøre av hender,mannen kommer for fort osv osv... og om sex forbinder to mennesker sammen hvorfor i helvete er jeg singel da?? jeg har hatt flere sex partnere enn du kan telle på to hender..... neeeii sex binder ikke mannen og kvinnen sammen... sex er godt og man må ikke ha sex med en bestemt person resten av livet... og hvis sex i utgangspunktet er skapt mellom mannen og kvinnen,hva med de av samme skjønn...??? beklager,jeg er verken troende eller ser på sex som noe hellig..

Magnus

03.09.2014 kl.23:21

Er her noen single kristne jenter her? I 16-17 års alderen ca? Hilsen kristen gutt 17<3

Kristen

03.09.2014 kl.23:25

Interessant og høre alle ytringene. Det er viktig og huske på at dette er tolkninger for hver enkelt person, også det jeg skriver nå. Gud er enten eller når det kommer til straff. Ikke fordi han liker å pirke på oss, slik jeg forstår mange meninger i kommentarfeltet. Det handler rett og slett om at himmelen er perfekt. Jeg ser for meg en himmel hvor alle kan prate med alle, uten sykdommer, prestisje, fordomsfulle tema, krangling og vold. En himmel fylt av det beste. Kjærlighet. Jeg tror mange ser for seg en Himmel som en forelesningssal, der man sitter rett opp og ned uten og si noe. Slik er det ikke. Se for deg det beste i livet ditt. kanskje ett barndomsminne? Da du giftet deg? Disse stundene er det Himmelen består av. Bare mye, mye bedre.

Det er ikke Gud som dømmer oss til helvete. Det er vi menneskene selv. Vi er skapt frie, til og ta gode og onde valg. Hvorfor kunne han ikke bare skapt oss slik at vi bare var lydige, tenker du kanskje. Men hvordan hadde det egentlig vært? Vi hadde blitt mer som roboter, som han dirigerte rundt, uten noe personlig forhold. Akkurat på samme måten som om du kunne valgt om barnet ditt skulle ``elske deg eller ikke``.

Gud kan ikke slippe inn synd i Himmelen. Himmelen er ``perfekt``, fantastisk om du det vil, og vil derfor bli ødelagt av synd. Men hvem er da verdig til å slippe inn i Himmelen da? Ingen. Absolutt ingen med unntak av en - Jesus. Og siden det er enten eller, vil det si at alle vi andre, vil gå fortapt. Gud hadde derfor diverse løsninger som han tilbydde oss. Alle disse kan man lese i gamle testamentet. Det handler om alt fra offer av dyr, hellige steder som kapell hvor presten kunne kontakte Gud direkte fra ``skyene. Vi måtte rett og slett bli kvitt synden gjennom ulike offer, før vi kunne ha noen som helst kontakt med Gud.

Dette var en veldig tungvindt måte og et dårlig forhold til vår Far. Ett distanseforhold. Men alt dette var bare ment som en midlertidig løsning. Når den rette tid var kommet, sendte Gud ned sin egen sønn. Redningsmannen - Jesus. Han var den eneste som levde ett helt liv på Jorden, uten et eneste feilgrep. Han var plan-b, og skulle lære oss hvordan vi skal leve på Jorden, og formidle oppdraget som vi Kristne har. Og kanskje var han sendt for å feilkorrigere gamletestamentet.

Videre skulle han gjøre det største som den Kristne troen er basert på. Han skulle offrest. Det siste offer. Han skulle dø for våre synder. Noe bare enn person uten synd er verdig til. Denne nåden som Gud gav oss, gjorde at Jesus tok alle våre synder med seg i graven. Og stod opp igjen! Det vil si at vi mennesker er tilgitt i all tid fremover, så lenge vi vedkjenner våre synder. Uansett hvor store de er! Vanskelig og forstå når man tenker på all ondskapen som finnes på Jorda. Men samtidig bra, for det vil si at disse feilgrepene, som kanskje er ett resultat av dårlig oppvekst og liknende, er små i forhold til det store sammenheng. At det fins noe bra som er mye, mye større! Tro, håp og kjærlighet er visst noe som heter. Og størst er kjærligheten.

Vi mennesker lever altså på Jorden fordi vi har ett oppdrag. Og velge side. At vi kan velge å tro på Gud eller ikke. Om vi hadde blitt født i Himmelen hadde vi kanskje blitt skremt til tro, og til å si ja. Det er ikke ett personlig forhold spør du meg.

Leste i stad om noen som krev at vitenskapen hadde utkonkurrert den kristne tro. Det var jo en ganske egenrådig konklusjon spør du meg. Det fins mange kristne forskere og vitenskapsmenn, både i dag og tilbake i tid. Men kanskje ikke disse blir lagt merke til?

Folk i dag er også veldig fordomsfulle når det kommer til religion. Personlig hater jeg religion, men elsker Gud. Religion er ett begrep som vi stiller oss pessimistiske, men å være kristen handler i korte trekk på å tro på noe mer, uavhengig av vitenskapen. Personlig er vitenskap den største ``armeringen`` i min tro. Universet er for kompleks, inneholder for mange utrolige ``tilfeldigheter`` til at jeg kan tro det er tilfeldighet. Eksempel? Tenk at du er du. Hvor kommer egentlig bevisstheten fra? Tenk hvor tilfeldig at du er født, du kjempet faktisk side om side med ca. 4-5 millioner sædceller, en konkurranse på størrelse med befolkningen i Norge. Og du vant! Tenk at det finnes så mange millioner planeter som vi kjenner til, og ennå er det ikke tegn til liv på noen av dem, foruten Jorda.

Personlig tror jeg på evolusjon i små mengder, men at vi mennesker er det vi er i dag, er utrolig!

Ingrid Vatnar Olsen

03.09.2014 kl.23:30

Kristen: Takk.

Maja og Ingrid

04.09.2014 kl.00:02

Magnus: Jaaa <3 haah

Petter

04.09.2014 kl.00:05

Nietzsche:

"Mange av oss som ikke tror er døpt og oppvokst som kristne, meg inkludert. Grunnen til at vi i dag ikke tror er rett og slett fordi det ikke er noen grunn til å tro."

Her finner du mange (til og med gode) grunner for å tro:

http://meningen-med-livet.com/gudsbevis.php

Ha det godt :-)

Norse

04.09.2014 kl.01:07

Skulle ha venta til jeg gifta meg, jeg, også ...

You name it

04.09.2014 kl.03:10

Hahaha, må virkelig le av folk som er såå uvitende og naive. Skal si meg enig med innlegget ditt ;-)

Be yourself - people will hate you anyway.

Therese

04.09.2014 kl.06:54

Jeg synes det er flott at folk står opp for egne meninger og livssyn :) er dog uenig i det meste som er skrevet her, men det er opp til hver enkelt. Dette handler tross alt om både seksualliv og religion, som er to svært interessante temaer. Jeg personlig ønsker heller å kaste lys på hvordan menneskekroppen framstilles gjennom reklamer og film, som skaper et kunstig bilde av hvordan vi burde være, "plastikk", som du selv sier. Det tror jeg skaper et unaturlig selvbilde for mange jenter og gutter, og dermed også et unaturlig forhold til sex. Dersom det kommer av kjærlighet, vil jeg si at det er verdifult, ekteskap eller ei. Jeg er selv motstander av ekteskap og kommer aldri til å gifte meg, men mener likevel at dersom jeg elsker noen at den kjærligheten er like mye verdt som kjærligheten mellom hvem som helst mann og kone :p

Svein Arvid Hansen

04.09.2014 kl.08:04

Du vil angre på den sexen du ikke hadde, den dagen du er gammel..

:)

04.09.2014 kl.08:28

Jeg er veldig lite religiøs av meg, men dettte var faktisk fint å lese.

Bjørn

04.09.2014 kl.08:41

1. avsnitt - Dønn enig. Det eneste du glemmer å skrive er at vi i tillegg kaller avkommene våre for prins og prinsesse. Den dagen de fleste våkner opp og innser at de ikke blir direktør (eller konge) får de jo fullstendig noja, og starter en tilværelse som NAVer i stedet. "For folk må jo ha bruk for en prins som meg?".

Når det gjelder resten - kred til deg for at du har tatt et standpunkt, både ift. sex og hvordan du mener Bibelen beskriver dette. Sexpress på ungdom er ikke bra, men da jeg var 27 følte jeg ikke på noe sexpress fra utenomverdenen, for å si det slik.

Nå bør man nok ikke lese Bibelen som "en viss mann", for det gamle testamentet er relativt "ille" på enkelte områder. Da kan det vel i verste fall rettferdiggjøre handlinger som enkelte dagsaktuelle islamske organisasjoner vi ikke liker å sammenlikne oss med gjennomfører også.

Det jeg prøver å si er: Selv om jeg er kristen finner jeg det uhyre vanskelig å lene meg på Bibelen i alt jeg gjør, selv i de store spørsmålene. Vi må "oversette det" til vårt moderne samfunn.

Jeg har ett barn utenfor ekteskap (joda jeg var forlovet da kid'n kom, men ikke da min forlovede ble gravid). Men kirken og Gud tok imot barnet vårt for det da vi ville døpe ham. Heldigvis er det ikke slik lenger at kirken behandler oss som lavere rangs mennesker selv om vi tydeligvis må ha hatt sex før ekteskapet (all den tid jeg ikke er forlovet med en reinkarnasjon av Jomfru Maria).

I kirka lover man hverandre evig troskap når man gifter seg, men vi vet at i alle samfunnslag forekommer det skillsmisser. Det er en tragedie for alle (eller i hvert fall de fleste) som opplever det. Men jeg klarer ikke å klandre disse menneskene når de finner kjærligheten på nytt, og til og med gifter seg på nytt. Så fint, så vakkert, og så fantastisk, vil jeg heller si.

For meg handler det å være kristen mye om nestekjærlighet. Det gjelder også for de homofile, for de av dere som i kommentarfeltet her rakker ned på det. Slik jeg tolker teksten kan vi ikke rangere mennesker som dårligere fordi de "avviker fra standarden". For husk hva Jesus svarte da han ble spurt om hvilket bud som var det største i loven. "Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand. Dette er det største og første bud. Men et annet er like stort: Du skal elske din neste som deg selv. På disse to bud hviler hele loven og profetene.» (Matteus 22, 37-40)

Slik sett håper jeg bispemøtet snart får viljen sin, og at også de homofile kan vies i kirken om de ønsker det. For de er iflg Bibelen ikke dårligere mennesker enn vi som har fått barn utenfor ekteskap.

Gjør med andre ord det du mener er riktig for deg, men ikke døm andre for at de gjør andre valg. I hvert fall ikke med Bibelen i hånd. Jeg tror det er viktigere Kirken favner om de som faller utenfor (på mer enn én måte) enn i altfor stor grad være moralske voktere. Dem er det nok av, tro du meg.

Det dobbelte kjærlighetsbudet er kanskje noe av det fineste jeg lærte fra Kristendommen på skolen og da jeg gikk hos presten (for øvrig hos din fars forgjenger, IVO)

Jeg tror temaet som tas opp her må ses i sammenheng med forfatterens alder - og da står det respekt av det. My guess er at om dette skulle bli skrevet av samme person om 10 år, ville det sett annerledes og mer nyansert ut (selv om grunnsynet ikke nødvendigvis har forandret seg).

Henriette

04.09.2014 kl.08:46

Dette er noe av det beste, og mest tankevekkenede jeg har lest på lenge. Av en eller annen grunn så traff dette meg veldig, og det gav meg litt nye synspunkter! Tihi

Jeg er fullstendig enig, og føler at det er et veldig "riktig" valg!

I utgangspunktet er jeg ikke kristen, men jeg må nok ta en liten revurdering. Kanskje jeg får ta meg en tur i kirka til helgen. Høre mer av Guds ord. Tror det kan være sundt :-)

GABRIEL

04.09.2014 kl.09:18

Godt å se at det fortsatt finnes noen skikkelige jenter her til lands, en tid da de fleste norske kvinner er redusert til gjeng luddere.

Men det stemmer ikke som du sier at jenter kan hore rundt og så be til Jesus "så er det greit".

Dette er feil.

Den jenta som har hatt en annen manns penis i seg før brylluppet, har for det første gitt bort det hun skulle spart til mannen sin.

For det andre har hun drevet hor, og for det tredje gir hun seg selv til mannen sin som en "brukt kondom" som andre menn har hatt penisen sin i.- og derved gir i realiteten søppel til mannen sin på Brullypsnatten.

Så falne kvinner/ dvs kvinner som har hatt sex utenfor ekteskapet, skal avstå fra å ha sex resten av livet, slik at de ikke tilbyr en annen mann en brukt vagina som en annen mann har besudlet ved å putte penisen sin i.

Dertil kommer det at Herren i sin tid sa til hun hora, at hun skulle "gå vekk og ikke synde mer".

Å det å gi en mann brukt vagina på hans bryllupsnatt er selvsagt å synde. Men han sa aldri at han tilga henne, kun at han ikke fordømte, og det er noe helt annet.

Men som sagt, fikk hun besked om å aldri synde igjen, og det ville hun ha gjort hvis hun fant en mann, og ga sin brukte vagina til han.

Jenter skal nemlig spare seg til ekteskapet og det er ikke gjenstand for diskusjon.

Og Sodomitter / "homofile" skal selvsagt ikke ha sex i det hele tatt - ever.

En mann skal ikke bruke en annen man, til sånne ting man bruker jenter til. Dvs Sex.

For da reduserer man nemlig en annen mann ned til en kvinnes nivå, og det er en "abomination in the eyes of God"

Så glem hva dere leser på nyheter, tre-kant, det nye etc.

Spar dere til ekteskapet, eller brenn i Helvete.

Ha en fin dag, og ha et godt liv, Ivo

G.

Julie

04.09.2014 kl.09:19

trist at man kan bli så hjernevaska av en religion. Jeg syns det var veldig bra skrevet, helt til alt oppspinnet med Gud og Jesus ble dratt inn i bildet. Da mista jeg rett og slett interessen

Nathalie

04.09.2014 kl.09:25

Jeg tenker at Gud ikke setter grenser for å gjøre det drit for oss å leve, men at faktisk hver "regel" er absolutt bare for å hjelpe oss selv. Hvis vi har sex med mange forskjellige personer og "gir av oss selv", ja da blir ikke opplevelsen like spesiell som den gjør hvis man bare deler det med den ene personen. Det er jo bare logisk.

Jeg har mange venniner som har hatt sex med mange forskjellige menn. Noen av dem angrer og blir like såret hver gang det ikke blir noe videre og endte opp som et one-night-stand. Andre har vel bare hatt sex med så mange at følelsene blir litt dempet og de "bryr seg ikke" like mye om det. Det er jo veldig dumt for deres del (og deres framtidige ektemann).

Jeg vil også bare si at det stemmer ikke at det er bare kristne som bryr seg om at partneren har ligget med mange. Veldig mange som ikke er kristne ser på sex som noe spesielt som de ikke vil dele med tusenvis av folk.

A

04.09.2014 kl.10:00

Gabriel:

Nettroll ?

Siljemarlen

04.09.2014 kl.10:05

Digger meningene og innlegget.

Leo0O

04.09.2014 kl.10:34

Kult, jeg digger deg og meningene dine! (☞゚∀゚)☞

Nietzsche

04.09.2014 kl.10:39

Petter. Jeg leste gjennom argumentene for gudstro på nettsiden du oppga, http://meningen-med-livet.com/gudsbevis.php. Dette er noe av det mest patetiske jeg har lest. Det første argumentet konkluderer i korte trekk: "Vi vet ikke hvordan universet oppsto, derfor må Gud ha skapt det." Dette er en logisk feilslutning. Hvorfor? Fordi man ikke har NOEN bevis for at Gud skal ha skapt det heller. Det som virkelig tok kaka var "Pascals wager" eller Pascals veddemål. Dette er et urdårlig argument fordi det i grunn blir sagt at det kun er to mulige scenarioer: Enten finnes den kristne guden eller så finnes han ikke. Ok, hva med de norrøne gudene, de hinduistiske gudene, den islamske guden, spaghettimonsteret og alle de mulige gudene ingen har tenkt på ennå. Et annet argument er å bruke kompleksitet i naturen som overhengende bevis på at Gud finnes. Sorry, dette er ikke godt nok. Solnedganger, skyer og atomer beviser ikke Gud. Dette blir å henfalle til en ignorant, ukritisk og overtroisk tankegang. Ja, gudstro knyttet opp til organiserte religioner (Kristendom, Islam, jødedom...osv) er faktisk et utrolig intellektuelt lavmål.

Rune

04.09.2014 kl.10:45

Jeg begynte å lese, men sluttet så fort jeg så at du baserer dine avgjørelser på befalinger fra en gammel, utdatert eventyrbok.

Ida

04.09.2014 kl.10:51

Jeg leste og var enig med deg - helt til Gud og Jesus ble dratt frem. Det er sunt å ha egne meninger, men dette er jo bare idioti. Å argumentere mot sex basert på det som står I Bibelen. Bibelen er så selvmotsigende, man kan jo finne alle mulige argumenter der som passer inn med det man ønsker.

Mitt råd til deg: Ha sex med typen din! Idag!

elle

04.09.2014 kl.10:52

Jeg var jomfru til jeg var 22. Det er jo ikke noe big deal da. Det er ikke sånn at du har gått glipp så mange fantastiske opplevelser med tenåringsgutter. ha ha! Sex blir selvsagt best i et langvarig forhold når begge er voksne.

A Muslim

04.09.2014 kl.11:00

Veldig bra! Stå på. Det er veldig fruktbar å gjøre det vi Gud forventer av oss å gjøre. All the best.

Alexander

04.09.2014 kl.11:22

Ventet til jeg var 26 og gift. Veldig glad for det nå. Selv om hormonene sprengte på før jeg giftet meg, var det absolutt verdt det :-)

Petter

04.09.2014 kl.12:07

Nietzsche:

"Jeg leste gjennom argumentene for gudstro på nettsiden du oppga, http://meningen-med-livet.com/gudsbevis.php. Dette er noe av det mest patetiske jeg har lest. "

- Det er argumenter som er høyaktuelle i filosofien den dag idag, så ditt utsagn her sier egentlig mer om deg :-)

Men du kan ikke ha lest mer enn overskriftene fordi innvendingene dine stort sett blir besvart i teksten (eller i henvisning videre) til hver enkelt argument.

"Det første argumentet konkluderer i korte trekk: "Vi vet ikke hvordan universet oppsto, derfor må Gud ha skapt det."

- Dette er feil. Argumentet bygger på premisser, hvor ingen sier "Vi vet ikke hvordan unverset oppstod" -> "Ergo må Gud ha skapt det." Det bygger på premisser som sier at "Universet begynte å eksistere", og at "Alt som begynner å eksistere har en årsak". At universet begynte å eksistere er ikke bevist hvis du da mener matematisk presisjon eller noe sånn, men det finnes både filosofisk begrunnelse og empirisk verifikasjon for universets begynnelse. Altså har vi gode grunner for å akseptere premisset. På samme måte vil det være alt annet enn rasjonelt å hevde at ting som "begynnner å eksistere ikke har en årsak". Da blir jo egentlig hva som helst meningsløst å forsøke å forklare.

"Fordi man ikke har NOEN bevis for at Gud skal ha skapt det heller."

- Igjen - det spørs hva du mener med "bevis". Vi har ikke bevis for makroevolusjon heller, selv om mye støtter en slik teori. Betyr det at du avfeier evolusjonsteorien også? Egentlig er det ingen vitenskapelige beviser som gir deg beviser med 2 streker under på samme måten som at 1 + 1 = 2. Det teleologiske argumentet basert på finjustering er forresten et godt argument for at Gud skal ha skapt universet. Det er forresten også noe som må ha evig eksistens, noe det kosmoligske argumentet der viser ganske godt iform av filosfofisk argumentasjon for at man ikke kan ha en evig rekke av hendelser bakover i tid.

"Det som virkelig tok kaka var "Pascals wager" eller Pascals veddemål. Dette er et urdårlig argument fordi det i grunn blir sagt at det kun er to mulige scenarioer: Enten finnes den kristne guden eller så finnes han ikke. Ok, hva med de norrøne gudene, de hinduistiske gudene, den islamske guden, spaghettimonsteret og alle de mulige gudene ingen har tenkt på ennå. "

- Først, det er et poeng at Pascal's wager ikke gir tilstrekkelig svar på om det er kristendommens, jødedommens eller islams Gud f.eks. Pascal døde desverre tidlig, og hans Pensees er egentlig stort sett notater. Han jobbet altså antakelig med et argument som han ikke fikk ferdigstilt. Men man kan på ulike måter rasjonelt se på hvilken religion som gir det mest koherente og beste svaret ifht Gud som et maksimalt stort vesen, og/eller Jesu oppstandelse f.eks. Skapte guder (med liten g) derimot er utelukket. Det har med at alle kontingente guder kan utelukkes (som f.eks. guder laget av spaghetti). Gud defineres som det største tenkelige vesen. En kontingent gud er intet slikt vesen.

"Et annet argument er å bruke kompleksitet i naturen som overhengende bevis på at Gud finnes. Sorry, dette er ikke godt nok. Solnedganger, skyer og atomer beviser ikke Gud. "

- Du snakker hele tiden om bevis, men du ba om argumenter. Jeg har ikke sagt at Gud kan bevises. Jeg viste deg isteden til det du ba om; argumenter (gode sådan).

"Dette blir å henfalle til en ignorant, ukritisk og overtroisk tankegang. Ja, gudstro knyttet opp til organiserte religioner (Kristendom, Islam, jødedom...osv) er faktisk et utrolig intellektuelt lavmål."

- Du burde lest det øverste avsnittet også. Du høres litt ut som denne gjengen: https://www.youtube.com/watch?v=slKULc8W7lM

Take care! :-)

Onar

04.09.2014 kl.13:36

@GABRIEL

Voldsomme ord om bruk vagina du skriver. Alle er frie til å gjøre sine tolkninger av guds ord/bibel så skal ikke argumentere mot deg, men vil bare gi noen betrakninger i forhold til det menneskelige vesen.

Så her om dagen et program om pakistan, Dette er et land hvor kvinnen holdes hjemme, tildekket og ikkesex før ekteskap. I samfunn hvor sex og annet blir sterkt regulert fører til flere overgripere og at overgripere tyr til eget kjønn. Programmet handlet om hjemløse gutter og hvordan disse ble voldtatt, av menn. Guttene begynte heller å selge seg selv og få penger til mat enn å bli voldtatt og ikke få noe igjen for det. Det å demonisere sex, brukt vagina med mer vil bare gjøre alt verre, alle må gjøre sine valg og gud tilgir uansett. Det var derfor han sendte jesus for å ta all synden, for Gud kunne ikke gjøre dette. Jeg tror din tolkning kommer fra det gamle testamente, og er du kristen så det nye testamentet man skal følge. Tror du på Jesus så har du svaret. Gamle testamentet er et hardt, kontrollerende og dømmende - mens det nye er imøtekommende, tilgivende og tar oss mennesker for den vi er. Vi er skapt i Guds bilde, men er ikke Gud og dermed heller ikke perfekte!

edgar

04.09.2014 kl.13:40

Etter 45 år med god sex er nok konklusjonene at du overdriver viktigheten av å være jomfru. Det er ikke for noen noe mer spesielt enn at det var første gang. Det viktigste er at du prøver å unngå å være beruset, at det ikke er første gang dere har buksene ned og vært intime, at dere har en avslappet tone. Og at penetreringen ikke er den viktigste delen. Den viktigste delen er å være avslappet. Selvstudium er en selvfølge slik at du kan si hva som gjør deg komfortabel. Det er også greit om dere er like keitete. Det er to deler av sex, den fysiske og intimiteten. Hvis dere har drukket for mye så går du glipp av intimiteten. Den fysiske delen blir aldri det du opplever under "selvstudiet", så ikke bli skuffet.

Sandra

04.09.2014 kl.13:58

Respekterer dine valg, men syns det blir feil å si at man blir knyttet til de man har hatt sex med, når du aldri har hatt sex. Du kan jo ikke utale deg om noe du ikke har prøvd. Og man kan godt ha sex med folk uten å bli knyttet til dem. Sex er ikke en så stor ting som du skal ha det til, det er bare sex, noe helt naturlig. Nå har vi forskjellige syn på denne saken, men dette er min mening.

Morten

04.09.2014 kl.13:59

Dette er skrevet på en kjempebra måte, jeg er enig I ett par ting, men det er mange som bruker Sex til å nemlig knytte til seg med en annen person tidelig, Du får en del poeng fra meg av skrift måten, men siden du forsatt er jomfru så er det forsatt en liten del du må skrive om!

Jeg mener ikke at det er skamfullt å være jomfru selv om du er 3 år eldre, jeg prøver bare å si at du burde vurdere å gjøre det samme ETTER du har ja du vet :P

Når/Hvis du gjør det så tror jeg at både du og andre yngre kvinner/jenter (stort sett som miss liker tanken på tidelig sex, men forsatt ett par unge gutter også, hvert der med andre ord) vil kunne få en del mer forståelse, både forfatteren og leserne.

Takk for at du har skrevet denne kjempe gode teksten (husker ikke hvilken sjanger, 3 i norsk, lol).

(jeg er kristen selv og er enig med deg når det gjelder sjel koblingen hvis jeg kan si det sånt, men jeg var ganske så sikkert da jeg aksepterte hennes forventninger)

En respons tilbake ville ha vært kjempefint :D

Hvemsom helst

04.09.2014 kl.14:05

Du sier: "Bibelen sier at to mennesker som har sex blir én kropp. Og dette skjer selv om man ikke har noe kjærlighetsforhold til den man har sex med. Okei, dette syns jeg også er litt vanskelig å skjønne. Men jeg kan forklare det ved at det oppstår en slags dyp kobling, skjønner? Enten vi vil eller ikke, blir vi utrolig sterkt knyttet til den personen vi ligger med."

Vel, en bør vel kanskje prøve før en konkluderer eller? Sex er bare sex, ikke nødvendig vis kjærlighet...

Onar

04.09.2014 kl.14:11

Synes sex er idiotisk, eller at folk har et idiotisk forhold til det. Folk oppfører seg som om at alt dreier seg om dem selv, om de er rundbrennere eller om de har hatt sex få ganger eller med bare samme partner. Det dreier seg om bare egen nytelse og egne ønsker. Hvorfor har vi sex, det er for å få barn. I det gamle bondesamfunnet kunne bonden få mange barn, også med kvinnene som arbeidet på gården. på denne måten fikk han arbeidere og alle tjente på det fordi de trengte hverandre for å overleve. Mange steder var også dette greit for kvinnene. Er nok mange horrible historier. En annen betrakning, sex er vistnok så viktig - men er vi like mange kvinner og menn? nei, for at alle skal få sex så må jo noen ha sex med flere, ikke sant? Jeg tror ikke sex og hvor mange ganger du har det i seg selv er så viktig, men at man har opplevd sex og at man har noe å assosiere og kunne dagdrømme etc er nok viktig. Er selv 34 år og har ikke hatt sex på flere år, ikke pga av jeg ikke har muligheten men det involverer så mye. Sex tar også mye kapasitet fra andre intellektuelle oppgaver. Har man får mye sex resulterer det i det lange løp at man glemmer andre forpliktelser fordi det vekker kroppen og blir da dermed altoppslukende. Hvis man er ingeniør for eksempel og jobb problem er yrker som krever mye konsentrasjon, ja så er det et problem.

Dette var bare for å få betrakningen bort fra den religiøse biten og over til den praktiske. Mange, spesielt unge mener sex er noe man har rett på, det har man ikke, akkurat som man ikke har rett på å få egne barn. Det er de som er barnløse frivillig eller ufrivillig uansett mye eller lite sex.

Siri

04.09.2014 kl.14:12

Jeg er verdens heldigste person, jeg er forsatt sammen med min første kjæreste, jeg er hans første han er min første, vi har i dag vert gift i 12år og har det supert sammen. Jeg gifta meg når jeg var 19. Fikk mange negative kommentare på grunn av det. Fikk og mye tyn siden jeg og var jomfru. Men hvordan klarte dere ha sex første gangen da? Eller oi si i fra så skal jeg lære deg noen triks.. Eller hvordan vet du at du har rett "bil" når du ikke har prøvekjørt noen andre.. osv.. det er godt å være sammen uten å ha andre mennesker i bagasjen. Så stå på du gjør det som er rett for deg.. og de som klager mest er de som har gitt bort "gaven" sin til feil person..

:)

anonym

04.09.2014 kl.14:13

Må si meg delvis enig. Jeg var selv 22, da jeg hadde min første gang. Jeg var heldig for det var med en person som jeg elsker veldig høyt. Han er eldre og hadde hatt sex flere ganger før jeg kom inn i bildet. Men for meg var det den sikkerheten at han ikke så på meg som en "one-night-stand" eller bare en kortvarig flørt som var viktig for meg. Jeg ville at han skulle forstå at dette var både ukjent og skummelt for meg.

Jeg hadde sjansen da jeg var i tenårene, jeg hadde kjærester som var glad i meg og som jeg var glad i. Men man må også være glad i seg selv og tenke at sex er ikke bare for å tilfredstille den andre personen. Man må gjøre det fordi man selv vil.

Derfor er jeg veldig enig med det å vente. Ikke på grunn av religion. Jeg er ikke religiøs selv, men når man er i den alderen hvor det er "forventet" at man skal gjøre det, eller at man "endelig" er gammel nok til å gjøre det lovlig, betyr ikke at man er psykisk klar for å gjøre. Man opplever mye press fra dagens samfunn, man skal bli fortest mulig voksen på kortest mulig tid. Gjøre alt riktig ifølge samfunnet. Men i bunn og grunn står man alene om de voksne avgjørelsene.

Sex er en det mest intime man kan være med en annen person. Det er en intens opplevelse, så del den med en person som respekterer deg og er glad i deg for den du er, det gjør det så mye bedre mener jeg. Min første gang var veldig vond, men jeg er så inderlig glad jeg var med personen som jeg elsker. Så tenk deg nøye igjennom om du er klar for dette. :)

Mmm.. skeptisk

04.09.2014 kl.15:03

Heisann,

Du virker som ei fornuftig jente.

Men jeg blir litt bekymret når jeg ser folk som lar seg styre pga religion. Du må jo for all del gjøre som du vil, men jeg håper bare du også gir deg lov til å tenke kritisk rundt dette med gud.

- Hvis den kristne guden er den eneste rette, hvorfor skaper han da så mange mennesker som ikke er kristne? Hvorfor forteller bibelen oss at de som ikke tror på gud havner i helvete? Og hvorfor er dette de aller fleste i verden? Har gud skapt en drøss med mennesker som ikke har tilgang på kristendommen ene og alene for å fylle grillen i helvete? Er DET en perfekt og god gud? Høres det ikke mer ut som en uperfekt og menneskeskapt fryktbasert tvang for å fremme uniform atferd i et samfunn?

- Hvis den kristne guden er perfekt og har skapt alt, hvorfor finnes det da andre guder? Hvis dette kan forklares med konseptet "fri vilje" har jeg drøssevis med argumentasjon mot at fri vilje i det hele tatt eksisterer, men det blir et annet tema.

- Hvis gud er godheten selv, hvorfor lar han årlig 7,5 millioner barn dø før de har fylt 5? Hvorfor hører han ikke på disse barnas 15 millioner foreldres bønner om å spare dem? Peker ikke det i retning om at gud enten ikke bryr seg, eller ikke kan gjøre noe med det? Er gud ond? Er gud impotent?

- Hvis den kristne lære er den rette, hvorfor finnes det så mange ulike grener og praktiseringer av kristendommen? Har gud virkelig fortalt alle sammen at de skal tilbe han på ulike måter (og krangle om hva som er riktig)?

- Hvis bibelen preker guds ord, som skal være godheten selv, hvorfor omtales f.eks slaveri aldri med et vondt ord? Er ikke alle mennesker skapt med likeverd? (eller er dette enda et ikke-perfekt menneskeskapt konsept som har hatt ulik inflytelse opp gjennom tidene?) Hvorfor er det greit å droppe enkelte biter av guds ord? Hva er isåfall poenget med denne boka? Og hvorfor står det så mye tøys der? Hvordan kan en allmektig gud skape alt som eksisterer, mens omtrent hvem som helst som kan alfabetet, kan skrive en bok som er bedre å leve etter enn bibelen? En religion basert på Den gylne regel + "du skal alltid søke ny kunnskap og utvikle deg så mye som mulig" ville vært bedre enn samtlige dagens religioner. Hvorfor kom ikke Gud på dette selv?

- Noen "tror" på gud for å være på den sikre sida, men vil det ikke egentlig være mer sikkerhetsorientert å anta at vår eksistens avsluttes ved døden, og at vi dermed bør etterstreve å bruke tiden vår på en mest mulig fornuftig måte isteden for å lure oss selv med at vi får evigheten i himmelen hvis vi lever i et, i større eller mindre grad, intellektuelt fengsel?

- Er det ikke rart at dersom personligheten skades ved en hjerneskade, så vil våre evner svekkes, men dersom hjernen blir TOTALT ødelagt ved døden, er personligheten plutselig lappet sammen igjen, kan bevege seg fritt, samtidig som den kan se, høre og prate norsk?

- Er det ikke rart at man må betraktes som gal dersom man oppriktig talt tror at det å si et par latinske ord over vaflene vil forvandle dem til Elvis, mens dersom man tror mer eller mindre det samme om et glass vin og et par kjeks så er man bare en katolikk?

- Er det ikke rart at alle er født uten religion, og at alle som lærer religion lærer en ikke-perfekt versjon som i større eller mindre grad er forskjellig fra hva andre lærer? Er det ikke rart at det er så enkelt å argumentere imot religion, samtidig som det er så vanskelig å tro, og så mye å velge i, hvor ingenting virker perfekt?

Du avslutter med å si at vi tross alt er skapt med fri vilje, men er vi egentlig det? Dette kommenterer jeg gjerne videre hvis du ønsker, for her er det mye som taler imot (noe som også faktisk kan motbevise guds eksistens, eller i allefall gjøre en gud fullstendig overflødig og uten evne til interaksjon)

:)

RapeBoy23

04.09.2014 kl.15:06

Sex er oppskrytt og Jesus finnes ikke. takk for meg.

Janne Madeleine

04.09.2014 kl.15:09

Utrolig bra skrevet!

Støtter deg veldig mye der, er selv jomfru, og jeg blir 19 om noen måneder. Tror ikke jeg kommer til å vente til jeg blir gift, men jeg venter på den rette for meg

Jonas

04.09.2014 kl.15:30

Heisann!

Når det kommer til religion og ditt syn på når du ønsker å ha sex for første gang er det noe alle burde respektere siden det er ditt valg. Min erfaring er at sex er en god livserfaring og jeg er glad jeg hadde sex for første gang da jeg var 16. Men etter en periode uten kjæreste fant jeg ut at sex med fremmede er en uting og noe jeg lengre ikke er på søk etter. Det handler om å finne et medmenneske du virkelig bryr deg om og en person du kan dele alt med. Å ha sex med en person du virkelig føler for og elsker er det beste så jeg er definitivt bak deg om du føler at du har funnet din fremtidige ektemann.

Når det kommer til debatten om dagens samfunn og karrierevalg er det ganske enkelt og greit.

Vi ser veldig ofte i dagens samfunn mennesker som alltid benytter en hver anledning til å heve sin person og sitt utseende ut på sosiale medier med mindre intelligente oppdateringer.

Jeg valgte selv å slette min facebookprofil når jeg virkelig innså hvor enkle mange av mine medmennesker er og hvor lite de skjønner av det faktiske livet. Folk i Norge er vokst opp i et velferdssamfunn med store forventninger og et krav på å være lykkelig, danne familie og få en jobb til man er 67. Det er en illusjon vi fikk presentert i tidlig alder, ja allerede på barneskolen om hvordan ditt liv skal utarte seg. Du skal ta en normal utdanning, få deg en kjedlig jobb og leve et gjennomsnittlig liv, til tross for at mennesker er skapt med en intelligens til å være kreativ for så å være kreativ i sin måte å overleve på. Jeg mener det er helt feil og etter flere år i USA er det ikke rart at jeg ser det med et klart syn. Mennesker i dagens samfunn tenker alt for mye på seg selv og hvordan en blir oppfattet av andre mennesker. Det handler om å følge sine drømmer uansett hva de irundt deg tenker og holde deg til en livsfilosofi hvor du vet at du uansett kommer til å leve et liv som du kan se tilbake til når du er blitt gammel og vite at du fulgte drømmen og ikke lot deg styre av begrensningene i samfunnet.

tor magne

04.09.2014 kl.15:38

jobber på gamlehjem på vestlandet. Her om dagen hørte jeg to eldre jenter slå av en prat;

1: Angrer du på noe i livet?

2: Å, jeg vet ikke det, jeg var snill og grei, giftet meg og fikk familie.

1: Det er bra

2: Bi litt, jeg angrer fordi jeg ikke prøvde mer morro i ungdommen. Når jeg møtte ***** ble det ikke mer en for å lage barn. Akk ja, sånn er det.

"Noen ganger er det greit og drite i eventyr og følge lysteene, men tror ikke du kommer til å angre på gamlehjemmet, til det er livsløgnen din for sterk. Kos deg med fantasipappaen din. Men du bør nok ikke se på andre som lever livet etter biologiske drifter som undermennsker. Uten dem hadde ikke du sittet her nå :)

OK

04.09.2014 kl.15:43

Synd du lar et eventyr diktere livet ditt :(

Geir

04.09.2014 kl.15:50

Du er hjernevasket! Trist for deg.

Paola

04.09.2014 kl.15:52

Du skriver at man ikke skal høre på noen andre, men tenke på hva som er best for en selv, men likevel så refererer du til at man skal høre på hva Gud sier?

Jeg grøsser av sånne super kristne folk som mener at "Gud" er den som står med pekestokk og forteller oss hva vi skal gjøre. Syns det er skremmende å lese hvor forskrudde visse mennesker er på vegne av kristne "verdier". Jeg selv ventet med sex til jeg ble 19, men ikke fordi "Gud" sa det. Fordi jeg ikke følte meg klar, og brydde meg heller ikke om hva andre gjorde eller sa om det.

Hva er Gud? Gud er ikke en person, eller et individ som er oppi himmelen et sted. Det er absurd å tro og mene at alle mennesker skal forene seg under noe så ulogisk som det. "Perfekte pappa"... Hjelpes!

04.09.2014 kl.16:35

Uff, religiøse mennesker gjør meg trist..

Ola

04.09.2014 kl.17:04

Hvis dette med å avstå fra sex før ekteskapet er en god ting, hvorfor skiller kristne seg hyppigere enn ateister? Kristne er de med høyest skilsmisse rate, hvorfor? Søk på google hvis du ikke tror meg.

Bibelen er så full av selvmotsigelser at det er utrolig at mennesker lar livet sitt bli styrt av en bok som er bevist feil til de grader. Noas ark for eksempel finnes tusenvis av flere eksempler.

At du skriver en artikkel om hva du gjør med ditt underliv samtidig som du kritiserer samfunnet for å være sexfiksert? Folk er forskjellig og har forskjellig oppfatning om forskjellige ting og det gjelder også sex. Det er en big deal for deg, men ikke for alle.

Jeg har aldri opplevd mer dobbeltmoral enn hos kristne.

04.09.2014 kl.17:12

Jeg kan forstå at religion har vært nyttig en gang i tiden.

Vi var langt mindre kunnskapsrike, og mennesket har et grunnleggende behov for å finne en mening og svar på hvorfor ting er som de er. Religon ble også brukt som et kontrollorgan og en måtte å skaffe seg makt over andre. Listen av bruksmuligheter fortsetter.

Men det jeg ikke kan forstå er at mennesker i 2014 fortsatt holder fast på dette overtroiske tullet.

Man kan vel kalle religiøsitet en vrangforestilling..

Se for deg at det ikke var noe som het ''kristendom''

Og du bestemt mente at en mann satt oppe blandt skyene. Han overvåket deg, fortalte deg hva du skulle gjøre og ikke gjøre gjennom en 2000 år gammel eventyrbok. Ingen har sett ham, og det er ingenting som tyder på at denne mannen eksisterer. Men alikevel dedikerer du livet ditt til ham.

Du fortalte selvsagt andre om denne vrangforestillingen, for det mente mannen at du burde, og prøvde å overbevise dem om at han var ekte. Helt ærlig. Det hadde ikke tatt lang tid før du ble stemplet som ''gal.''

Og det er slik jeg ser på religiøse, for å sette det på spissen. Eller egentlig er det ikke satt på spissen.

Det er en gruppe mennesker som deler samme vrangforestilling og i noen tilfeller hallusinasjoner.

Petter

04.09.2014 kl.17:18

Paola:

Gud er ingen hvermansen - på lik linje med meg og deg. Tenker man slik så misforstår man konseptet Gud. Gud som skaper av alt - er på den måten Far. Det betyr ikke nødvendigvis at Gud har skapt alle fiks ferdige som de er, men at uten Gud hadde det ikke eksistert noe som helst. Med Gud menes det største tenkelige vesen. Det innebærer f.eks. allmektighet, allvitenhet og maksimal godhet. Det er bare å tenke på hva godhet egentlig er. Kan vi kalle noe bedre enn noe annet dersom det ikke finnes en standard som definerer det som er det gode?

Gud står ikke med pekestokk - det var fariseerne som gjorde det - og man kan jo bare slå opp hva Jesus sa om dem. Gud har av kjærlighet gitt oss fri vilje til å gjøre både gode og mindre gode valg. På en måte former du din egen karakter basert på valgene du gjør. Er man utro en gang er det enklere å gjøre det igjen. Til slutt klarer til og med noen å forsvare sin umoral. Og motsatt - det var en gang jeg måtte tørre å fritt velge å elske min kjære. For hver gang jeg valgte kjærligheten ble det også mindre nødvendig å velge den neste gang.

Gud ønsker at alle skal velge Ham - ikke ved tvang, men av deres egen frie vilje. Det kommer av at ekte kjærlighet krever frivillighet. Man kan ikke tvinge noen til å fritt elske noen.

Jeg tror også Gud må være personlig, men Han er åndelig - og ikke materiell. Gud er ikke betinget av den kontingente materielle verden Han selv skapte. Så Han sitter ikke på en sky og observerer og dirigerer. Da ville Han jo vært en del av det hele. Som Aristoteles sa så må Gud være en ubeveget beveger. Den som satte igang selve bevegelsen so to say. Og hvordan kan noe upersonlig skape noe sånn som universet f.eks? Det gir bare ikke mening. Hvordan kan det i det hele tatt ha seg at vi opplever mening dersom alt bare skulle være meningsløst?

"The most incomprehensible thing about the world is that it is comprehensible." - Albert Einstein

"If the whole universe has no meaning, we should never have found out that it has no meaning: just as, if there were no light in the universe and therefore no creatures with eyes, we should never know it was dark. Dark would be a word without meaning. " - CS Lewis

"Utviklingslæren fremmer den ideen at tanken er et produkt av evolusjonen. Men det er motsatt, hevdet han: Tanken var forut for og kilden til både materien og livet. " - George Wald (Harvard biolog)

tankevekkende

04.09.2014 kl.18:00

Takk til Ivo for dette innlegget, det satte i hvert fall mine egne tanker i bevegelser etter en litt vanskelig periode. Jeg er mann i tjueårene og vokste opp i et kristent hjem og er utrolig takknemlig for det. Ser man menneskelig på en kristen tro / oppvekst så ser man utrolig mye positivt og sunt. Jeg selv har valgt å vente med sex til etter ekteskap, både fordi Gud sier at dette er det rette og fordi jeg (min samvittighet) tydelig kan se med egne øyne at å ikke gjøre dette kan være veldig skadelig for en selv, og andre.

I en verden der grenser stadig må sprenges og lystene får større "lovlig" spillerom, så blir jeg mer og mer bekymret. Når stopper utviklingen? Hva er grensen til at noe er galt? Er det bare et tidsspørsmål før vi også kan inngå seksuelt samhold med dyr? Jeg tror menneskene ikke har dømmekraften nok selv til å avgjøre mye av dette, og det er derfor vi har Gud og bibelen til å rådføre oss. Vår syndlige natur vil stadig utforske og sprenge grenser. Som skrevet måtte Gud til slutt utslette Sodoma og Gomorra fordi synden hadde tatt for mye overhånd. Menneskene var ute av kontroll til å bedømme hva som var rett og galt. Troende gjør selfølgelig mye feil som alle andre og det fins også mange falske kristne mennesker som skaper et dårlig / feil bilde av hva troen på Gud egentlig er.

Til alle som tenker at det å tro på Gud og ha et personlig forhold til han består av regler, kjedelig hverdag, kun begrensninger og at det må være organisert (kirkelig, eller annen organisasjon) så ber jeg dere om å tenke igjen. Dette er djevelens arbeid. Han forvrir tankene og får mennesker til å tro at de små lystene og kortvarige nytelsene er det rette, men i realiteten ødelegger dette samvittigheten over tid og det vil til slutt bli vanskelig for vedkommende å se at dette er galt. Det er derfor det er så utrolig viktig å få vite om dette i tidlig alder, slik at man kan unngå skadene. Det å tro på Gud setter en fri, ikke begrenser, som mange tror.

Jeg ber om at Gud banker på DITT hjerte og at øynene til norges befolkning, da spesielt unge mennesker, må bli åpnet og fornyet. Det er forferdelig å se små uskyldige mennesker bli så påvirket av samfunnets vinkling på dette temaet.

Marie

04.09.2014 kl.18:09

Å, dette var så fantastisk å lese! Jeg er helt enig!!

pakibrah

04.09.2014 kl.18:20

these hoes aint loyal

04.09.2014 kl.18:30

bryr meg ikke om hva andre gjør, men å la en gammel bok diktere livet ditt, det blir for feil for min del! jeg gjør akkurat hva jeg vil, når jeg vil uten at boka eller religiøse skal si det er feil!

Det er feil å la andre styre livet ditt, direkte og indirekte.

Er forresten uenig!

nissen

04.09.2014 kl.18:36

Bra skrevet! er heilt enig! :)

Lars

04.09.2014 kl.18:59

Helt herlig. Konge at du skriver i dette. Det er viktig for ungdommer i vår verden å få vite om dette. Jeg er helt enig med deg!

Jeg heier på deg og pappa(Gud) heier på deg ;)

Edvard

04.09.2014 kl.19:02

Skapte gud sex som et bindemiddel? jasså..

trodde det var liksom, fordi vi skulle kunne reprodusere/skape nye individer.

Uanz, bra innlegg

Laila U

04.09.2014 kl.19:10

Hva var det nå det stod i den store eventyrboken ... noe om at den som ser på en kvinne og begjærer henne, har allerede drevet hor med henne i sitt hjerte?

Ånei, sex er så mye, mye mer enn ut-og-inn. Hvis du har vært sammen med kjæresten din,kysset og klint, og hatt lyst til å gå hele veien - da har du etter Bibelens definisjon altså hatt sex. Så what's the difference?

Ville du kjøpt en bil uten å prøvekjøre den kanskje?

Og spar meg det om at homofili er en sykdom eller noe man velger selv. Det stemmer bare ikke. Det er noe man er født med. Skulle man derfor utelukke dem fra å ha sex fordi det står i en gammel bok? Og hva med de apokryfe skriftene, der det står at "Jesus gikk inn og la seg hos Peter"?

Jesus var forøvrig sannsynligvis gift og visste nok godt hva sex var. Men at det skal oppfattes kjærlig og snilt å drepe et annet menneske, det ... nei.

Nei, nyt livet, nyt sex med kjæresten din. Sex er en for viktig del av livet til at man må gifte seg først. Du må jo vite hva det dreier seg om! Sex er ikke pauker og trompeter, det er ikke noe overjordisk vakkert eller sublimt elegant. Neida, sex er svett hud, stønn og kramper, det er fnising og veldig rart og antagelig helt annerledes enn noen jomfru greier å forestille seg. Kroppsvæsker, fomling, å lete på feil sted ... Nei, bli vant til hverandre på alle måter. Og folk som gjør seg ferdig, snur seg og sovner mens partneren ligger utilfredsstilt igjen - nei takk. Sex må erfares og læres!

Ha det gøy - og kos deg med partneren din. Gjør dere det riktig, blir det å stønne "gudåhgudåhgud åherrrreguuuuuud!"

Nietzsche II

04.09.2014 kl.19:48

Petter: Du har lang og begrunnet argumentasjon. Etter min vurdering fremlegger du tidvis irrelevante argumenter, og noe selvmotsigelse.

Jeg er ikke annet enn en som leter etter sannhet, samme hva den måtte være.

Du peiler deg inn mot det vår alles eldgamle plage: "Hva er meningen med livet?" Som religiøs drar du rakrygget opp dette spørsmålet, for du har svar. Ikke minst er dette litt respektløst overfor sinn som ikke har grublet over dette, men det er også feigt, for man mangler forsvar. Verst er det kanskje likevel at du spør et spørsmål som i bunn og grunn kan tenkes mangler definisjon i seg selv.

Hvordan vil du definere "mening"? At noe har en hensikt? At noe er "vits i"? At man har et mål?

Isåfall, mener vel den gjennomsnittlige kristne at meningen med livet er: å velge side. Videre, skal man forkynne denne gledelige nyhet, slik at andre også kan få velge side. Det fungerer som et, unnskyld et negativt laded ord, ikke ment slik, pyramidespill.

Greit nok. Når man da har nådd sitt mål, har oppfylt sin hensikt, hva skjer så videre? Man kommer til Himmelen. Greit nok.

La meg så spørre deg: Hva er meningen med Himmel-livet? Det er noe slikt som "å leve i herlighet med Gud til evig tid". Hva er meningen med det? Jo, det er sikkert gøy, men målet er? Hva om man blir lei? Man kan ikke bli lei, sier du? Hva med tristhet? Mannen nedi gata som alltid ga meg Toblerone etter jeg klippet plenen hans, men som ikke gikk i kirken ved jul engang, kommer jeg ikke til å savne ham? Eller farmor? Er man i en tilstand hvor man er komplett kvitt empati? Kontrollert eller sinnsvekket/-forandret?

Jeg tror det mange kaller "meningsløst", kanskje i mange tilfeller kunne vært kalt "fortvilet"; man dør etter omtrent 80 år, farlig mulig før. Det er hard kost det.

Det er mye spekulasjon ute og går, samme hvorhen tankene måtte reise hen; likevel kan det ikke benektes at det ikke er et sjakktrekk av ham å ikke vise meg at han finnes. Jeg har bedt om det, og jeg ber gjerne igjen. Om jeg prøver å overbevise deg om at gulrøtter ikke er gule, er et av virkemidlene jeg kan bruke: å vise deg det. Jeg vil tro det ville være ganske effektivt.

A Gurl

04.09.2014 kl.19:53

Jesus finnes ikke? det er historiske bevis på at Jesus har levd!Og det går ikke ann å bevise/motbevise Gud så bare stopp med den diskusjonen dere der oppe i kommentarfeltet.... :P Men jeg tror på Gud frodi det finnes jo intelligens som forteller meg at Gud har skapt oss og alt. Og da snakker jeg om den "islamske guden". Eller bare Gud som jeg kaller han...? ja. Det er det jeg kalller Gud for. Kristne, jøder og muslimer tror på en og samme Gud. Og til deg Ivo, smart jente, selv om jeg ikke er helt enig da. Men jeg er selv muslim og vi følger noe likdan som deg! Peace out!

Natti <3

04.09.2014 kl.20:36

Kjempebra Ivo!! Seriøst, du er kjempeherlig! Dritbra at du skriver om dette, selv om jeg også mener dette hadde jeg heller ikke klart å formulere meg på en så bra måte <3 STÅ PÅ!

Nansy

04.09.2014 kl.21:11

Hei, det du skriver er kjempebra og et viktig tema. Hadde det bare vært noen som hadde sagt dette til meg som ung så hadde ting kanskje vært anderledes, men jeg kan ikke gå rundt å angre. Flott skrevet og takk.

Hannah

04.09.2014 kl.21:21

Dette var kjempebra skrevet!! Jeg skjønner ikke hvorfor så mange skal komme med motargumenter når du bare skriver din oppfatning og hvordan du ser på det ettersom du tror på det bibelen forteller. Vi kriste har jo ingenting imot de som er homofile, vi aksepterer alle mennesker som de er og uansett hva de har gjort, for ingen er perfekte og det er ikke vår jobb å dømme andre. Samtidig, mener vi at homofili er feil, dette er noe Gud kan løse mennesker fra, men det er absolutt ikke noe galt med homofile, de kan ikke noe for det og de er like mye verdt som alle andre mennesker. Alle dyr finner seg en make av det andre kjønn og dette mente Gud for menneskene også slik at vi kan formere oss. Det er sterkt av deg å være åpen om dette, ikke vær redd for å stå fram med sannheten. Bless!

ST

04.09.2014 kl.21:22

lol

Maria Nilsen

04.09.2014 kl.21:34

Det var sinnsykt bra skrevet!

Herman hedning

04.09.2014 kl.21:58

@Hannah

"Samtidig, mener vi at homofili er feil, dette er noe Gud kan løse mennesker fra,"

Forskning viser at homofili er genetisk og vitenskapen tror at mellom 3 og 5 % av befolkninga er homofil og siden du som kristen tror at gud har skapt mennesket i guds bilde må jo guden din være mellom 3 og 5 % homofil eller ?

Kanskje homofile er satt på jorden av han guden du kaller gud for og teste dere ? en stor andel av de kristne hadde nok gått rakt til helvete med de fordommene de har fremmet de siste 2000 årene.

"Alle dyr finner seg en make av det andre kjønn"

Nei det gjør de ikke homofili er svært utbredt hos mange dyr inkludert homo sapiens.

"ikke vær redd for å stå fram med sannheten."

eller og lyve litt for og fremme bibelens fordommer ?

Er det greit og lyve så lenge det fremmer din relgion trodde dere kristne hadde et "bud" som erklærte det en synd mot den guden du liker ?

Tenk og leve livet etter en eventyrbok ...trist.

stine

04.09.2014 kl.22:01

Innlegget er fantastisk bra skrevet! ♡ :')

ILD

04.09.2014 kl.22:39

Utrolige mange luddere / falne kvinner her, som åpenbart ikke har klart å holde beina samlet.

Vel, dere om det.

Men dere kan spare dere for å prøve å prakke horeriene deres på skikkelige jenter som sparer seg til ekteskapet.

Det er ikke Ivo`s skyld at dere er horer, det har dere klart helt selv.

Så da trenger dere ikke snakke nedsettende om Ivo fordi hun holder seg dydig, urørt og ren til ekteskapet.

At dere andre er luddere som ikke sparte dere til mannen deres, er deres eget problem.

Ingrid

04.09.2014 kl.22:56

Fantastisk bra skrive! Utruleg bra at du tar opp dette, for det trengst verkeleg i dagens samfunn.

Har lest gjennom ALLE kommentarane til dette innlegget, og det er trist at så mange (ikkje alle) rakkar ned på Bibelen og kallar det "eventyr", når dei åpenbart ikkje har satt seg inn i det... Men det meste er avsporing frå kva innlegget ditt i utgangspunktet deria seg om.

Det må vere tungt å få så mange negative tilbakemeldingar, men ikkje ta dei til deg! Fortsett å stå fram!

Skal be for deg <3

Bye

04.09.2014 kl.23:03

"Gud vil det beste for oss." Lett å si for oss som bor i Norge hvor alt er fryd og gammen. Hadde du sagt det samme om du levde for 60+ år siden? Hadde du sagt det samme om du bodde i Afrika, Irak, Palestina, India osv?

Ikke missforstå meg; jeg tror på Gud, og jeg prøver så hardt jeg kan å tro han er god. Men fakta er at kristne har starta utallige kriger, men jeg har ikke hørt om ett tilfelle hvor kristendommen har stoppet en uten å spille utallige liter blod.

På en annen side er jeg mer eller mindre enig i at sex burde være noe personlig, for jo fler du har det med, jo mindre følelser blir det involvert. Men jeg reagerte på "Jeg ønsker å vente med sex til jeg er gift. Ikke fordi jeg MÅ, men fordi Gud sier at vi skal vente." Det var to påstander som talte imot hverandre. Du sier at du ikke føler noen tvang til det, men hvis ikke jeg tar helt feil, vil jeg tro at Guds ord er din lov. Lover er noe man MÅ følge for å komme noen vei (i dette tilfellet, illusjonen om himmelen). Grunnen til at jeg kaller himmelen en illusjon,er at man må være perfekt i Guds øyne for å komme dit, og det er noe som er totalt umulig, med tanke på at ALLE mennesker er destruktive på en eller annen måte. Dessuten er det så mange ting som står i bibelen som taler imot seg selv. For eksempel det at man skal elske alle og bla bla bla, men sjekk hvor mange fordommer og ubetingede straffer som er i bibelen.

For eksempel, så må vi jo bare elske vår perfekte far som drepte en haug av barn som ikke hadde gjort noen annen kriminalitet enn å være egypteres førstefødte.

Jeg har så utrolig mye mer å si om det her, men jeg skal beherske meg selv. Det er bare en ting til jeg vil si.

Spør kjæresten din, som er enig om å vente med sex til ekteskapet hvor mange ganger han har hatt ubevisste fantasier om å være utro mot deg. Fri vilje er også en illusjon, for alle er under fangenskap av sin egen underbevissthet, og hvis han sier noe annet, lyver han enten til deg eller seg selv. Tross alt, er han bare en mann, og har sine instinkter.

En hver som kan argumentere imot meg, vennligst, kontakt meg på Byemaister@gmail.com, for som jeg har sagt, prøver å å få meg selv til å tro at Gud er god. Så kom igjen, Jesus' fans og bevis at jeg tar feil.

Petter

04.09.2014 kl.23:33

Hei Nietzsche II:

"Du har lang og begrunnet argumentasjon. Etter min vurdering fremlegger du tidvis irrelevante argumenter, og noe selvmotsigelse."

Jeg ser ikke helt hva som er irrelevant eller selvmotsigende. Dersom du mener det så kan du jo bare påpeke denne selvmotsigelsen, ikke sant?

"Jeg er ikke annet enn en som leter etter sannhet, samme hva den måtte være."

Så bra - der er vi absolutt helt på G. Det bør alltid være søken etter sannhet som bør lede oss - uansett hvor den leder.

"Du peiler deg inn mot det vår alles eldgamle plage: "Hva er meningen med livet?" Som religiøs drar du rakrygget opp dette spørsmålet, for du har svar."

Vi bør selvsagt være forsiktige med å bli for dogmatiske, og tro at vi "sitter på fasitsvarene", det er ikke det jeg mener. Men jeg mener altså at vi har veldig gode rasjonelle grunner for å mene at Gud eksisterer.

"Ikke minst er dette litt respektløst overfor sinn som ikke har grublet over dette, men det er også feigt, for man mangler forsvar."

Jeg tror faktisk at det å gruble litt over livet, virkeligheten og selve tilværelsen er svært nyttig for ethvert menneske. Det er faktisk en del av det å være menneske vil jeg nesten si. Som filosofen Loren Eiseley skrev så er mennesket den kosmiske foreldreløse. Han er den eneste skapningen i universet som spør "hvorfor?". Andre dyr har instinkter til å guide dem, men mennesket har lært å stille spørsmål. "Hvem er jeg?", "Hvorfor er jeg her?", "Hvor skal jeg?", "Hva lever jeg for?"

Dette med "meningen med livet" er det jo mange ateist-filosofer selv som har konkludert med. Nietzsche, Jean-Paul Sartre, Bertrand Russel, og faktisk også selveste kron-ateisten Richard Dawkins (dog ikke filosof) for å nevne noen.

Mener du at vi skal hysje ned eller tie ihjel livets store spørsmål? Tragedien ville vært at dersom Gud eksisterer, og man går glipp av Hans mening for sitt liv fordi man mener dette er dumme spørsmål man ikke trenger å bry seg med, det ville vært den ultimate tragedien.

"Verst er det kanskje likevel at du spør et spørsmål som i bunn og grunn kan tenkes mangler definisjon i seg selv."

Usikker på hva du tenker på her. Mener du at ordet "mening" mangler definisjon? Eller "livet"? Hva eksakt er det du ikke forstår?

"Hvordan vil du definere "mening"? At noe har en hensikt? At noe er "vits i"? At man har et mål?"

Med "mening" mener jeg noe sånn som "betydning". Dersom hver enkelt person forsvinner ut av eksistens når man dør, hvilken ultimat mening eller betydning kan bli gitt til hans liv? Spiller det egentlig noen rolle om han noen gang eksisterte overhodet?

"Isåfall, mener vel den gjennomsnittlige kristne at meningen med livet er: å velge side. Videre..."

Jeg vil tro at den gjennomsnittlige kristne mener at meningen med livet er noe sånn som det å komme til å kjenne Gud, eller å lære Gud å kjenne. Å gjenforenes med den ultimate kilden til godhet. Mennesket ble i utgangspunktet skapt til å ha fellesskap med Gud, men på grunn av sin gjenstridige vilje valgte mennesket å gå sin egen veg, og fellesskapet med Gud ble brutt. Mennesket kan på en måte sammenlignes med en plukket blomst. Blomsten har i en periode igjen noe av herligheten, men visner til slutt bort og dør uten å ha kontakten med jorden som gir den livet. Vi trenger på lignende måte å gjenopprette kontakten vår med Gud.

"Greit nok. Når man da har nådd sitt mål, har oppfylt sin hensikt, hva skjer så videre? Man kommer til Himmelen. Greit nok. La meg så spørre deg: Hva er meningen med Himmel-livet?....... "

Her har du mange gode spørsmål, og svaret er at jeg vet ikke. Jeg vet ikke hvordan himmelen er. Jeg vet bare hva Bibelen forteller om den, og den nye jorden som Gud skal skape hvor vi igjen kan ha fellesskap med Gud. Mange, ateister inkludert, kunne nok tenke seg et evig liv. Det finnes jo forskning også som forsker på å stanse eller redusere aldringsprossen o.l. Jeg er derimot litt enig med deg. Uten Gud så ser jeg også at et evig liv kan bli noe man vil bli lei. Med Gud derimot - som altså er ren kjærlighet - er et evig liv en helt annen virkelighet.

Petter

04.09.2014 kl.23:34

DEL 2 (måtte dele det opp pga lengde - ville svare deg litt grundig)

"Jeg tror det mange kaller "meningsløst", kanskje i mange tilfeller kunne vært kalt "fortvilet"; man dør etter omtrent 80 år, farlig mulig før. Det er hard kost det."

Ja, det er det. Likevel er det en del som ser konklusjonene av sin tro på at ateismen er sann i hvitøyet, og man bør jo følge argumentene dit de leder dersom man skal ha et konsistent og koherent virkelighetssyn? For meg har det ikke så mye med fortvilelse å gjøre. Det er mer at det rimer ikke - henger ikke sammen. Jeg kan bare ikke se at livet kan være meningsløst. Hva i all verden er det jeg driver med i tilfellet? All min skolegang, alt mitt arbeid, alt jeg har gjort. Hvorfor? Hva er meningen med det? Det finnes ingen. Det rimer bare ikke med den virkeligheten jeg oppfatter. Hvorfor bør jeg være moralsk? Hva er kjærlighet? Hva vil det si å være menneske? Hvordan skal man oppfatte "jeg'et" sitt? Hvordan kan man betrakte menneskeverdet? osv osv. De fleste av oss føler oss som frie mennesker med en personlighet, samvittighet, mening, fri vilje, tilhørende moralsk ansvar, etc. Jeg oppfatter en virkelighet som er meningsfull - det henger ikke på greip at den er meningsløs.

"Det er mye spekulasjon ute og går, samme hvorhen tankene måtte reise hen; likevel kan det ikke benektes at det ikke er et sjakktrekk av ham å ikke vise meg at han finnes."

Men det har Han jo gjort mange ganger igjennom hele det gamle testamentet. Likevel var det mange som falt vekk igjen fra Gud, selv om de hadde sett. Og når tiden var moden sendte Han oss Jesus som utførte mange mirakler, og som stod opp igjen fra de døde - noe vi har mange gode grunner for å akseptere på historisk grunnlag alene. Likevel - det var mange som stod å så Jesus utføre dette, men likevel ikke trodde. Ikke engang hans egen disippel Thomas trodde sine egne øyne da Jesus stod foran ham etter oppstandelsen. Det er altså ikke slik at dersom Gud bare hadde demonstrert sin eksistens så ville alle kommet til frelse og tro på Ham. Så enkelt er det ikke. Til og med den dag idag er det mange som opplever Gud, så det er ikke slik at Gud bare ligger å "lusker i det skjulte" idag heller.

Skulle Gud plutselig begynne å steppe opp i folks stue for å slå fast at Han eksisterer? Skulle Han ri over skyene og demonstrere sin eksistens med slagordet omvend dere, eller dø i synd? Skulle Han skrive Gud eksisterer vha stjernene på himmelen? Jeg ser ikke hvorfor Gud til enhver tid bare skulle legge til 1 ekstra sannhet til din virkelighetsoppfatning, slik at Hans eksistens blir på samme eksistensielle nivå som din egen nesetipp. Det er faktisk en fare for at flere hadde avvist Gud idag dersom Han demonstrerte seg vha nevnte metoder. At folk skulle blitt så frustrert av denne guden som bare poppet opp slik ubedt og helt uventet, og at det ikke hadde ført til noen dypere tro på Ham. Antakelig hadde vel også mange tenkt at det der må jo bare ha vært noe jeg innbilte meg, slik tvileren Thomas gjorde - til tross for alle hans opplevelser og helt sikkert også personlige samtaler med Jesus.

Jeg har aldri sett for meg en gud som bare er interessert i å simpelthen slå fast AT Han eksisterer, men Gud som isteden ønsker et langt dypere forhold til oss. Et kjærlighetsforhold basert på vårt eget frie valg. Altså ekte fritt valgt kjærlighet, og ikke påtvunget. Men vi står uansett ikke uten noen indikasjon what-so-ever. Vi har gode grunner for å mene at Gud eksisterer gjennom gudsargumenter f.eks., men altså ingen tvingende vanntette beviser. Som Pascal uttrykte det:

Gud har gjort det tilstrekkelig klart for dem med et åpent sinn og et åpent hjerte, men tilstrekkelig svakt for å ikke tvinge dem med et lukket hjerte. De som søker Gud, som er åpne for Gud, vil finne bevisene tilstrekkelige.

"Jeg har bedt om det, og jeg ber gjerne igjen."

Jeg kan vel bare si "keep it up", og jeg er sikker på at Gud vil gjøre sin virkelighet ekte for deg, men tvingende bevis? Neppe.

Se ellers: http://meningen-med-livet.com eller http://www.reasonablefaith.org/the-absurdity-of-life-without-god

05.09.2014 kl.00:19

Gratulerer med at du har kommet på topplista. Selv om det nok ikke er så mye på grunn av innholdets skyld, heller pga alle tryggheimsvennene dines delinger på facebook. Ufortjent.

Sadiqa

05.09.2014 kl.00:27

Sadiqa

Min norsk kunnskap er ikke så godt.Men jeg prøver å fortelle min synes,Jeg er helt enig med deg.

Jeg skal spørre av dere som synes at man må ha sex før ekteskapet for å skjøne hverandre,de fleste får barn før ekteskapet.Er det riktig å ha sex,å få barn og å bo sammen 20 år eller 40 år,når man ikke skjenner hverandre eller ikke er sikkert på,etter på sier til hverandre at jeg elsker deg,jeg skal passe på deg,jeg skal være med på harde dager,når du er syk.....osv(ekteskapet)?

knut

05.09.2014 kl.00:45

Merker dere at dette er ikke ment som diskriminering ovenfor noen som helst!

Ser det er folk som sier at Gud skapte homofile, dette tviler eg på at er noe mennesket er skapt til eller hva no enn eg skal kalle det. Om ein er homofil, så kan det være forskjellige grunner, men at noen er født som det tviler eg sterkt på, mennesker blei til for å kunne formeire seg, om du finn to menn eller to damer som kan få unger, uten å ha gjort noe operasjoner eller ett eller annet, skal du være flink.

Gud skapte ingen homofile, siden dette er synd, men uansett som kristen er du tilgitt, enten du er homofil, eller hva no enn du har gjort, og kristne skal respektere (alle!) Som de er!

Vil bare legge til, at noen blir homofil, har som oftest en eller annen årsak, for noen kan det være traumatiske hendelser for andre kan det være usikkerhet, for noen kan det være at dens eget kjønn er blitt framstilt på en veldig bra måte eller at det motsatte kjønnet har blitt framstilt på en feil måte, foreksempel om ei datter har blitt voldelig behandlet av menn/far og mor og andre kvinner har fått jenta til å føle seg trygg kan dette være "episoden" som har gjort denne jenta homofil.

Kan godt hende at noen blir det utan noen spessiel grunn, men dette er ikke nødvendigvis Gud's vilje. Menneske ble skapt til å tenke sjølv, og gjør som de vil, slik at vi ikke skulle være "slaver" om noen er homofil, skal de få lov til det, det er deres vilje/valg

Har flere homofile venner, og de er alle hyggelige folk, ingenting imot dem som personer, men syns ikke homofili er bra for det.... Flere av dem var hetro, og så skjedde det noe "stort" og så ble de homofile.

Sist men ikke minst, utrolig bra innlegg!!!

Skulle ønske eg hadde ventet, har samme kjæreste forsatt (første og forhåpentligvis siste elsker) ikke gift enda, men det nermer seg fra dag til dag :)

Knut

05.09.2014 kl.01:12

Noen sier Gud eller Kristne er/var årsaken til mye blod og mye krig.

Dere har feil.

Gud vil ingen noe vondt i det hele tatt. Du kan ikke engang finne en plass eller hendelse der Gud har ver årsaken til vold, og at det er hans vilje. Jesus gjorde ikke noe som helst skade på noen for eksempel.

Mange som kriget som var kristne, muligens ja. Men er de Gud? Nei.

Mange som kriget som ropte "Som Gud vil eller As God will" var det Guds vilje? Nei.

Mange som kriget som kriget "for Gud" kriget ikke for rettferd, men for hevn, er hevn synd? Ja!

Er synd Guds vilje? Nei.

Er krig Guds vilje? Nei.

Er krig menneskets vilje/valg? Ja!

Gud gav mennesket fri vilje, om de vil krige/slåss, er det deres vilje, Gud ville aldri dette, og at folk/ "kristne" som kriget for hevn skulle rope, og liksom gjøre det for Gud var hans vilje? Nei, det var ikke Guds vilje, de som kriget for hevn og sa det var Guds vilje, eller at de gjore det for Gud eller noe slikt, var aldri kristne.

Er vesentlig stor forskjell på hva de gjorde og hva Gud ville, i bibelen står det at man skal ikke utføre vold mot noen, eller drepe noen, bare at man skal elske alle like mye som ein sjølv. Er så drittlei av folk som skal si at kristendommen/Gud har skylda i mye vond. Dette er helt feil, og tror dere burde sjekke opp litt mer før dere sier slikt... Menneska har fult og helt skulda for alt vold som blir utført, Gud er ikke grunn for noen som helst krig "." Finale

Gud velsigne dere alle!

Svend

05.09.2014 kl.02:21

Nå ligger Ingrids blogginnlegg også ute på dagen.no: http://www.dagen.no/Meninger/05/09/2014/%C2%ABJeg_er_19_%C3%A5r_og_jomfru%C2%BB-110754

Herman hedning

05.09.2014 kl.03:28

@Knut

"Ser det er folk som sier at Gud skapte homofile, dette tviler eg på"

Du kan tvile så mye du vil genet er funnet og enten så er mennesket skapt i din guds bilde som det står i den hellige teksten eller så er den hellige teksten en løgn du får velge.

Og man kan ikke bare skru på en bryter og bli homofil siden jeg er heterofil finner jeg homofil sex motbydelig ikke fordi jeg har noe imot homofile, men fordi jeg er hetero og ha sex med en av samme kjønn er utenkelig så enkelt er det.

Jeg kunne ønske at en av dere som mener at homofili er et bevisst valg beviste det for oss ved og ganske enkelt bli homofil om enn bare for en uke eller en kveld ja ha sex med en av samme kjønn og like det, men ingen av dere gjør det ...det hadde vært så enkelt egentlig det hadde i det minste gjort det hele det er et valg argumentet bitte litte granne mer sannsynlig, men ingen av dere gjør det :-)

"Har flere homofile venner, og de er alle hyggelige folk, ingenting imot dem som personer, men syns ikke homofili er bra for det.... Flere av dem var hetro, og så skjedde det noe "stort" og så ble de homofile."

De ble nok ikke homofile plutselig de bare innrømte det for seg selv og andre homo homse bøg skinkerytter osv osv jeg vet ikke hvor mange skjellsord for homofil det fins, men det er sannsynligvis flere hundre og en trenger ikke være homofil engang for og få det slengt mot seg det er det mest fornærmende du kan si til noen for veldig mange og skjellsordene begynner og hagle allerede i 1. klasse på skolen om ikke tidligere. Det er nok ingen som plutselig blir homofil det blir bare noe de blir klar over og etterhvert tør og innrømme når de kommer i mer fordomsfrie omgivelser og de ikke trenger fortrenge sin sanne natur. Og innrømme at en er homofil i barndommen er en ren dødsdom for barndommen og ungdomstiden man er dømt til og bli behandlet som skit selv voksne i vår relativt fordomsfrie tid har vanskelig for og innrømme det for seg selv og ikke minst andre.

"Gud" er selfølgelig ikke årsaken til noe som helst faktisk finnes han ikke utenom i hodene til relgiøse, men fanklubben til gudene har forårsaket mer krig og drap enn noe annet gjennom historien. Ser hva IS bedriver i disse dager.

"With or without religion, good people can behave well and bad people can do evil; but for good people to do evil ? that takes religion."

Steven Weinberg

Pogg

05.09.2014 kl.06:47

"19 år og jomfru - HVA FEILER DET DEG?!" - ingenting spesielt, om man ser vekk fra at du er religiøs....

Mina B

05.09.2014 kl.08:08

Jeg digger deg IVO og er HELT enig med hvert ord som står i teksten, you go girl!

ida

05.09.2014 kl.09:34

Helt greit spør du meg. Jenter spriker alt for lett med sprekken sin i alle himmelretninger. Hvem vil ha ei utpult tøyte?

Kjell

05.09.2014 kl.09:48

Har levd livet, har prøvd alt, det ga med tiden en tommhet som aldri glemmes.Var heldi som fikk oppleve dette som innlegget handler om, å møte Gud. Fikk mit liv totalt forvandla, da ble det ei glede å ein trang til å leve slik som Guds ord hadde sakt. Kom sammen med ei jente, var uten sex i hele tiden før vi gifte oss.Det var ei fantastik glede i å være tro mot det som ein hadde fåt i hjerte.

Da ble det velsignelse over sex og samliv etter vi giftet oss, og det er berre fantastisk å få ha det slik etter mange år, Min kone har ei ny side hver dag, blir aldri lei av henne, tenk å få ha det slik fordi vi trodde Guds ord, og var tro i mot ordet.

Sadiqa

05.09.2014 kl.10:17

Det er vi som oppdrar våre tanke og samfunnet som vi lever i spiller viktigste roll på det vi lærer og

synes.Jeg skjenner ei jenta som har vært med to gutter før,og har fem barn med dem.nå er hun med ei jenta og spiller homofille rolle,er det gud som skapte hun sånn Eller?????.

De fleste som synes at det er religjon som er grunn til kriger eller det som skjer i Iraq?Nei.

Det er helt forbudt i ISLAM,som de gale dyr som Bokoharam,Islamisk stat...osv gjør.

Man har ikke lov til å ta sinn liv(selvmord)eller andres liv.ingenting blir grunn til det.SIER QURAN.

sven kåre helland

05.09.2014 kl.10:20

når dem snakker om gud, så tar og gir gud av seg selv mye mere enn hva en kvinne gir kos og sex nydelse til en mann. både mannen og kvinnen er pliktet til å hjelpe hverandre igjennom livet. dette skal ikke skje på synsing eller hjernevakede forhold , slik bibelen legger opp til. hvem forteller gud hva gud skal gjør og ikke gjør? en god gjerning er god enten den består av sex eller ikke. hvilken god gjerning var det i kristningen av Europa da kristne drep og pinte folk fordi dem kun hadde en annen tro i Europa. så skal en liksom ikke være et god menneske fordi man gir sex til en mann? hvem har snutt ting totalt på hode i sin egoisme for å kunne styre menneskeheten etter tullete ting? kristen folket og mange andre med dem. hvorfor skal sex bety så mye?alt er kun egoisme. i livet er det så mye jævelskap. det til å ha sex er kun det samme som å nyte en god restaurant tur.nyt livet, det er ikke tøft å leve som jomfru resten av livet, det viser kun en kald side av en person. gled deg selv og andre med sex, like så mye du har behov for å gi kjærlighet. gud gir sex i form av livet på jorden. hvor mange har han så sex med? det er kun en plass bibelen bør være og det er i flammene i ovnen. man bør lese andre religioner og historier om livet igjennom mange tusen år før en begynner å gjør ting ut i fra et egoistisk sex forhold som ikke har noe med kjærlighet at gjør. gi sex til andre i kjærligheten navn, så kan man ikke forlange mere av deg. alle skal gi av seg selv. kroppen vår er til for at den skal brukes, enten det gjelder hode, føtter, armer eller kjønnsorgan osv osv. når man dør så skal kroppen være velbrukt og oppbrukt, slik mennesket gjør med moder jord eller gud. gå ut og legg jorden under dere, noe slik står det i bibelen. det gjelder kroppen din og.det til å ikke ha sex er som man ikke vil dele goden i livet med andre. det til å ha sex med kun en mann er kun å dele goden med kun en person i livet og ikke til alle menneskene. bruk kroppen din slik du ønsker å gi kjærlighet til andre.alt annet er simpel egoisme og selvopptatthet slik som verden alt er og bibelen er.

Elisa

05.09.2014 kl.10:25

Er SÅ enig med deg!! Takk for at du tør å ytre dette, ikke lett i det samfunnet vi lever i, hvor alt skal være så politisk korrekt hele tiden.. Jeg ber om at alle mennesker skal få oppleve Guds kjærlighet og nåde, slik at de kan åpne øynene for sannheten, veien og livet! Stå på:)

29 år

05.09.2014 kl.12:27

Herlig å lese - og at VG linker til deg!

Stå på - og lev slik Gud har sagt det er best for alle mennesker.

Onar

05.09.2014 kl.13:03

@Hannah

Faktisk Hanbah finnes det homofili i dyreverdenen også. Hunder for eksempel rir på det samme kjønn, ei tispe for eksempel kan ri ei annen tispe. Det finne sogså mange andre eksempler.

Uansett er jeg ikke mot homofile som personer, men synes sex med det samme kjønn er grunnleggende feil. jeg synes også at en gutt som tar ei jente i rompa er feil. Æsj, tenk å få bæsj på kukken,noe så ekkelt. Noen steder skal det bare komme ting ut av, som bæsj-enveiskjøring....

Cruel Intentions

05.09.2014 kl.14:43

HAHAHAHA, er det flere som tenker på karakteren fra Cruel Intentions? Reese Witherspoon-karakteren? Virker som artikkelen er henta rett fra den filmen..lol!

Julie

05.09.2014 kl.15:17

Det er så mange sinnsykt hjernevaska og fucka personer som kommenterer her at jeg er helt målløs. kan ikke fatte at vi lever i 2014 og folk fortsatt tror på Gud etter alt som har blitt bevist av mennesker. Nei, vi har kanskje ikke svar på hvordan universet ble skapt, men betyr det da automatisk at det var Gud som skapte det? NEI! Får det inn i de hjernevaska lille skallene deres. Vi har bevist så uendelig mye om mennesker og vår eksistens. Teorien om Gud er for lengst slått ned i støvlene. Så er det de trangsynte lille fittene som sitter igjen og nekter å slipper fra seg "troen på Gud". Lykke til med dere. En dag kommer vi til å finne ut hvordan universet kom til også. Where's your God now?

Emilie

05.09.2014 kl.15:56

Julie: Det handler ikke om hjernevasking :) Jeg velger å tro på Gud, selv om jeg kanskje ikke har opplevd wow-opplevelser som folk snakker om, eller bevis som andre omtaler det som. Jeg velger å tro fordi Gud å kristendom virker som det mest logiske for meg. Du stiller indirekte spørsmålet: Pågrunn av at vi ikke har svar på hvordan universet ble skapt, betyr det automatisk at Gud skapte det? Nei, det gjør ikke det, men noen velger å tro det. Dette er igjen fordi det virker som det mest sannsynlige for meg. Det at du tror på evolusjon, gjør ikke at jeg kan kalle deg hjernevasket, og for meg virker du som en usikker person som bare har behov for å slenge ut dette fordi du ikke vet hva du skal tro selv. Ingen har tvunget meg til å tro

Nietzsche

05.09.2014 kl.16:14

Emilie: Ignorant, kalles det.

Sympatisk

05.09.2014 kl.16:32

Synes forsåvidt at det er bra at du er så sikker på din sak. Ingen burde gjøre ting mot sine egne sterke overbevisninger, bare man ikke skader andre. Er for min del litt merkelig å leve sitt liv for å være til lags en gud, men det er greit at andre gjør det. Men jeg synes at synet på homofili er veldig tragisk. Det høres jo faktisk ikke ut som om guden din er noe særlig hyggelig hvis han mener at mennesker som er homofile skal leve hele livet sitt uten kjærlighet? Og til de som mener at det er et valg å bli homofil. Når valgte DU å bli heterofil? Og hvorfor ville noen valgt dette, når de vet hvor mange trangsynte og dømmende mennesker som er der ute, og vil hinder de i å leve sitt liv med den de elsker?

Tom

05.09.2014 kl.17:03

Sjukt modigt! Stå på dig, alltså! Kunde inte sagt det bättre själv! Keep on going!

Petter

05.09.2014 kl.18:01

Jeg ønsker ikke å fremstå som ondsinnig eller respektløs når jeg sier det jeg nå sier, men jeg blir nesten kvalm av hvordan kristendom til en viss grad "hjernevasker" mennesker fra de er små av. Kristendom tar bort en av de største gledene i en ungdoms liv. Du skal leve livet når man er ung, og det er for gutter og jage etter jenter, flørte, leke kose og etterhvert sex. Samme gjelder jenter! Man skal nyte ungdomsårene når man ikke er knyttet til noen/noe. Man skal som ungdom være fri, og ikke ha et par tusen sider med regler skrevet av en variasjon diktere for 2500-1500 år siden. Jeg har et par venner som er religiøse, og hver eneste helg har jeg det mye mer gøy enn de har. jeg er ute på fest og gjør som jeg vil, jeg lever fritt og storkoser meg med det! Jeg blir ikkje hjemme, og lar være og gå på en fest for man føler seg bundet? Redd for å gjøre noe feil? Redd for å havne i helvette? Å, nei glem det! For ifølge kristendommen kan til og med Hitler si et par settninger og komme til himmelen, mens hvis Ghandi glemmer det havner han i helvette? :) Jeg havnet litt utenfor tema nå, beklager men jeg er ganske frustrert over hvordan jeg ser og har sett Kristendom ødelegge frisk ungdom.

Jeg vil bare si, til alle de som føler seg bundet, eller forsåvidt tvunget til å vente med sex (eller andre ting), drit i det! Kos deg! Du er ung og det er du bare en gang. OM 40 år kan du være stuck med ei dritsur kone og sex kan være helt over, og da vil du prise deg lykkelig over å fått prøvd ut fantasier i ungdomstiden din.

-Petter, Per, Asle, Knut eller hva jeg nå heter

simen

05.09.2014 kl.19:15

Hei. Nå skal jeg fortelle en ting. Jeg er snart 25 år og jomfru. Jeg har hatt det morro på fester og gjort mye rart. Jeg er ikke kristen, men jeg har aldri følt at det har vært riktig for meg. Og da vil jeg ikke gjøre det heller

Lene Angelica

05.09.2014 kl.20:12

Dette må være det kleineste jeg har lest!

Men bra gjort, stå på med dine meninger.

Jeg er jo stikk motsatt..

Men mye det du skriver er jeg enig i.

L

05.09.2014 kl.21:16

Lene angelica: du er klein, som oppfører deg som en kanin på tv

Benedicte

05.09.2014 kl.21:30

Fytti, du e god Ivo! Super bra skrevet, stå på! :-)

S

05.09.2014 kl.21:45

Å være 19 år og jomfru er egentlig ikke så uvanlig som folk tror.

05.09.2014 kl.23:10

Haahahah, jeg er en 19 og er jomfru ikke fordi jeg er religiøs, men fordi jeg venter på den ene rette, jeg bryr meg rett og slett ikke hva folk rundt meg gjør og derfor jeg lever mitt eget liv akkurat som jeg vil. Det er mange jenter der ute som er jomfru og mange som ikke er det og alle har sine grunner til det, noen tenker med hodet mens andre handler med sine lyster. Det er flere grunner til at man er ikke jomfru, noen er mer verdt å respektere enn andre.(ikke noe, fylla har skylda bullshit her)

05.09.2014 kl.23:14

Haahahah, jeg er en 19 år gammel jente og er jomfru ikke fordi jeg er religiøs, men fordi jeg venter på den ene rette, jeg bryr meg rett og slett ikke hva folk rundt meg gjør og derfor lever jeg mitt eget liv akkurat som jeg ønsker å leve det. Det er mange jenter og gutter der ute som er jomfru og mange som ikke er det og alle har sine grunner til det, noen tenker med hodet mens andre handler med sine lyster. Det er flere grunner til at man er ikke jomfru, noen er mer verdt å respektere enn andre.(ikke noe, fylla har skylda bullshit her)...

Daniel Eriksen

05.09.2014 kl.23:23

Hahah... ler meg skakk :L

Religion er noe av det sprøeste som er funnet opp!

AK

05.09.2014 kl.23:44

Kan si med en gang at jeg ikke er kristen, jeg forstår meg ikke på det. så tror ikke på sånt, men for all del det betyr ikke at andre ikke skal tro på det, så ikke misforstå meg på den. :P men poenget mitt er at jeg synes det er et veldig godt poeng du har med at man skal vente med sex, ikke fordi det er en synd eller hva dere kristne ville sagt, men fordi man får en mulighet til å bli bedre kjent med hverandre, bli 100% trygge på hverandre osv.. som igjen da gjør at når man gjør det for første gang med denne personen så vil det bli noe helt spesielt. Har sett flere på min alder som er 19 btw. har fått unger som de ikke egentlig har mulighet til å ta vare på og som også endte opp med å bli alenemor. dette er personer som ikke har gått ferdig utdanningen sin og som ikke har fått jobb. og jeg synes det er synd at ikke mennesker er mer forsiktige. har noen jeg også var borti som visste at jenta var gravid, men hun hadde ingen mulighet til å kunne ta vare på ungen (av helsemessige grunner) og hun sa da at hun skulle føde ungen, gi den bort så får ungen selv velge om han/hun vil oppsøke henne når ungen blir 18. poenget mitt her er at jeg synes at enkelte mennesker som er i denne situasjonen eller noe lignende burde tenke litt mer på da hva denne ungen vil gjennomgå. foreldre skal alltid ville det beste for ungen sin, og da å velge å gi den bort, hvor de biologiske foreldrene vet at ikke de kan ta vare på ungen, ungen vil en dag få greie på at den er adoptert og vil få ganske sterke følelser involvert med hvorfor foreldrene ga han/henne bort. skjenner noen som er adoptert, og han sa at det var veldig vanskelig. jeg vet at mange er mot abort, fordi dette er et liv osv.. men hva er livet verdt når det ikke vil bli noe godt liv?

Silje

06.09.2014 kl.00:19

"På grunn av at Gud skapte sex som et bindemiddel mellom to mennesker som skulle leve i fellesskap med hverandre et helt liv (!)"

Altså. Å gifte seg gir ingen garanti for at man er sammen resten av livet. Det er en grunn til at skilsmissestatistikken er på over 40% (fra 2007. Vil tro den er høyere nå). Jeg har en samboer som jeg elsker over alt på jord, og selv om jeg bare er 20 har jeg stor tro på at det vil vare livet ut. Jeg ønsker derimot ikke å gifte meg, for jeg føler ikke jeg trenger å gjøre det for å bevise mitt ønske om evigheten sammen. Skulle det gå til helvete så er bruddet uendelig mer komplisert og vanskelig om man er gift. Selv er jeg imot hele ekteskapsloven i seg selv.

Herman hedning

06.09.2014 kl.00:38

@AK

"men hva er livet verdt når det ikke vil bli noe godt liv?"

Bare fordi man er adoptert vil det ikke bli noe godt liv er det ikke greit og vente og se ?

Er man først blitt født har man vunnet et helvetes lotteri av 300 millioner sædceller var det akkurat du som trengte deg inn i egget og blei et dyr som kan ta en tur på stranda og nyte en øl at du er adoptert bort hadde jeg driti i trur jeg de som adopterer er som regel like gla i den adopterte som sine egne barn.

Jarle

06.09.2014 kl.01:13

Veldig bra at du flagger denne holdningen, Ingrid!

Stå på! Bry deg ikke om de negative kommentarene!

(kunne vel ikke vente annet i vår frafalne kultur?)

Her er forresten en fin video som går litt på det samme:

https://www.youtube.com/watch?v=9s9HHTA6YJ0

James Eikeland

06.09.2014 kl.01:22

Hei

Likte godt innlegget ditt og du skal være stolt over standpunktet ditt.

Jeg selv ventet til jeg var gift og debuterte ikke seksuelt før jeg var 23 på bryllupsnatten pga av lignende livssyn som deg og har ikke hatt noen andre seksualpartnere enn min kone..

Poenget ditt som mange ikke oppfatter her er att sex var skapt som en del av det unike båndet mellom mann og kvinne som både skulle gi dem stor glede og bidra til barn.

En trenger ikke erfare sex/prøvekjøre bilen for å vite att dette er en gave som vil gi en glede som gifte partnere.

Da blir det den tekniske kvaliteten på sexen som styrer vårt partnervalg og ikke verdier/egenskaper/personlighet som kan bidra til ett lykkelig varig forhold.

Sex er ikke ene alene det som kan holde to mennesker sammen men kan bidra til ett lykkelig samliv når man er glad i hverandre for den man er og ikke utformingen på kjønnsorganene og hvordan man "passer" sammen.

Men mye av dette beror selvfølgelig på om man har tillit til at Gud vet hva som er best for oss, mangler man denne overbevisning blir det tut og kjør og samfunnets verdisyn, venner, skole, media o.l former vårt syn på sexsuallivet.

Og i dager er tanken, "Har du lyst har du lov," du skal ikke tenke på moralske konsekvenser kun beskytte deg selv mot uønsket graviditet eller overførbare sykdommer.

Sex blir dermed ikke lenger det båndet det var ment å være mellom en mann og en kvinne men noe man gjerne deler med hvem som helst som måtte være disponibel og som har samme ønske som deg.

Dermed bryter man ned barrierer som ødelegger synet på moralske grenser i samlivet.

Dermed er det ikke bare sex man prøvekjører, men og forhold, mange står med foten i døren i tilfelle det dukker opp en partner som virker mer tiltrekkende, man blir rastløs og har vanskelig for å binde seg, man vil alltid måle en partner opp mot den andre og sex blir mer enn teknisk nytelse enn en vakker forbindelse mellom to mennesker som elsker hverandre med intensjonen om ett varig forhold.

Sex blir da en egotripp som sentrer seg om ens egen nytelse der det burde være noe man har for å glede partneren i ett ønske om å gjøre opplevelsen til det beste for ham/henne.

Ser noen kommenterer samboerskap kontra ekteskap, undersøkelser viser att gifte par strekker seg mye lengre for å redde familen enn samboere, det er ett statitistisk fakta.

Så det løfte mange gir hverandre veier tyngre enn formelt samboerskap, er og derfor mange ikke vil gifte seg, er ikke så lett å bryte ut av ett ekteskap om det skulle gå skjeis og det blir og en løsning som er mer lettvint enn å bestrebe seg på å redde forholdet pga av konsekvensene av brudd.

Vil bare si lykke til og stå på, gratulerer med att du har funnet deg en kjæreste med samme syn på samlivet som deg.

Jeg er helt sikker på at dere har mye å glede dere til og tenk for en fantastik opplevelse det er den dagen dere er viet som mann og kone og hvilke forventninger det er som blir oppfylt.

Det er ikke bare det att dere gjør noe som er til beste for dere begge men dere gleder og vår skaper som setter stor pris på menesker som stoler på att hans retningslinjer for sex er de beste:)

Mvh

James

Nietzsche II

06.09.2014 kl.08:24

Petter:

Takk for den andre linken, jeg har verken hørt eller reflektert betraktelig over om virkeligheten er absurd. Det tar meg litt tid å fordøye langt og tungt, jeg er en drøvtygger.

Jeg kunne nå finkjemme svaret ditt setning for setning, men jeg finner det mer konstruktivt å hoppe til sakens kjerne.

For å si det kort og enkelt: Hans eksistens er ikke gjordt virkelig for meg. Når jeg er ærlig med meg selv, har jeg intet som jeg kan lene meg på og si: Pga. dette, tror jeg. Dermed kan jeg ikke slutte at det finnes en gud. Sett fra en annen side: Om jeg omsider skulle ende opp enig med Craig, har jeg intet grunnlag for å beslutte hvem som er Gud.

Dermed holder jeg meg til det jeg vet og tror, og proklamerer ikke ting jeg ikke vet, samt er enda mer kritisk til ting jeg tror.

Aksept av en absurd virkelighet er nok det jeg mente med "fortvilet"; den er virkelig fortvilet. Jeg vil fortsatt si det går ann å leve i en "meningsløs" virkelighet. En Noble Lie er vanlig, man må generelt over i "upper story", men man kan vel gjøre slikt vel vitende om hvordan virkeligheten egentlig er. Dessuten ser jeg lite forskjell til en midlertidig ikke-absurd tilværelse her, del av en øvrig evighet uten mål og mening. Sosialt samvær er ikke mening etter mitt syn.

Om virkeligheten er absurd, kan jeg ikke meget gjøre enn å godta det. Jeg tror foreløpig det går ann å da se på livet hvordan man vil, for eksempel fortvilet eller med hengivenhet, men også positivt ... ironisk? Om det ikke finnes en absolutt mening, kan man da velge om man vil ta selvmord eller finne på noe å gjøre i mellomtiden. En anbefaling rundt dette vil være spillet Journey.

Det gjør forresten ikke saken bedre at virkeligheten på mange måter motsier skrifter: Jeg føler meg ikke som et spesielt dyr, hverken i forhold til de under meg eller potensielle over meg (søk opp "A fascinatingly disturbing thought"). Skrifter er ofte jordsentrerte, forståelig nok etter sin tid, men det er for eksempel også ufattelig usannsynlig at det ikke skulle finnes liv andre steder enn på jorden. Det er meget naivt å tro at vi er alene og spesielle, spesielt best. Det blir spennende å se hva religioner har å si den dag man finner liv utenfor vår planet.

Jeg tror ikke vi kommer frem til så mye mer per i dag, men takk for en ny vinkling :)

JesusFreak

06.09.2014 kl.09:10

Meget bra skrevet! Er bra at det kommer eit syn fram som mange ikkje tenker over at finnes. Med alt presset som finnes i dag om sex, utseende osv er det ikkje løye at folk blir deprimert. Er bra du setter fokus på Bibelen sitt syn på saken.

Må Gud vesligne deg og typen din!

AMEN og HALLELUJA for at GUD er stor og god og vil det beste for oss!

En Herre!

06.09.2014 kl.10:45

Jeg vil si det var for mange stygge kommentarer her huff!

IVO du må en være modig dame som tørr å skrive dette! Superbra!

Ja i dagens samfunns så virker det som det ikke er super trendy å være jomfru!

Jeg får ikke inntrykk av det å lese aviser,blader & se på tv!

Jeg er ennå singel & jomfru...Det kan være meget tungt!

Gud Velsigne deg & Kjæresten din! Ønsker deg et godt liv!

Du er sikkert "full" av JESUS! Kjære Gud pass godt på

denne Jesus Kvinnen!

Hilsen en Herre!

Petter

06.09.2014 kl.12:34

Nietzsche II:

"Takk for den andre linken, jeg har verken hørt eller reflektert betraktelig over om virkeligheten er absurd. Det tar meg litt tid å fordøye langt og tungt, jeg er en drøvtygger."

Jeg har selv vært i en lignende situasjon som jeg opplever at du ærlig befinner deg i nå. Så for noen år siden gikk jeg fast bestemt inn for å undersøke saken fra alle vinkler. Er selv drøvtygger og tar ikke ting for god fisk uten å nøye ha sjekket opp hvilke grunner som finnes for ulike påstander, premisser og konklusjoner. Min egen familie synes at jeg er litt sær der - og klarer ikke helt å forstå hvorfor jeg dveler sånn rundt selv de minste ting. Jeg faller ikke til ro med en sak, og går videre, før jeg er så sikker som jeg kan få blitt. Perfeksjonisten i meg er både en plage, men også en berikelse på den måten.

Her er en veldig god doodle-serie av CS Lewis filosofi omkring flere av disse temaene, som jeg tror du kanskje vil like: https://m.youtube.com/channel/UCw-kYN6wWXWDyp_lB0wnlxw

Og ønsker du mer utfyllende stoff, ser jeg at det nå er kampanjetilbud på mange av hans bøker (oversatt til Norsk): http://www.lutherforlag.no/c-s-lewis-kampanje

"Det er meget naivt å tro at vi er alene og spesielle, spesielt best. Det blir spennende å se hva religioner har å si den dag man finner liv utenfor vår planet."

Jeg har ingen problemer med om Gud har skapt liv (eller "guidet" en evolusjonsprosess for liv) andre steder i universet, eller skapt andre univers for den saks skyld - med eller uten liv (som i en multiversteori).

Uansett - lykke til videre på livets landevei :-)

Random

06.09.2014 kl.17:27

Du sier hvis noen synder, så skal de be om tilgivelse og i samme setning sier du også at Jesus har tatt på seg våre synder. Kristendommen gir ingen mening og forvirrer mennesker. Hvilken mening holder du til? At man skal be om tilgivelse om våre synder eller at en uskyldig mann skal ta på seg våre synder? Det kan ikke være begge. Velg. Hva slags dommer benåder en tiltalt og straffer sin sønn istedenfor den tiltalte som har begått lovbruddene?

Thea

06.09.2014 kl.23:31

Første gang jeg er innom bloggen din, må bare si hvor VANVITTIG vakker du er!

Bra innlegg! :)

H

07.09.2014 kl.01:10

Random: Jesus døde for våre synder, altså han tok på seg våre synder. Noe som betyr at alt vi trenger å gjøre, er å bekjenne/legge frem/ snakke med Gud om våre synder, eller ting vi angrer på, og hvis vi oppriktig mener at det vi har gjort er feil, så et dette greit fordi Jesus har tatt på seg skylden for oss og derfor er vi i stand til å bli tilgitt,. Så det du snakker om er en å samme ting :)

Gabriel

07.09.2014 kl.04:17

Hva er galt med å ha sex? Jeg hadde nettopp samleie med min homofile partner, og nå skriver jeg denne kommentaren til deg. Religion eller ikke - noen av dere må virkelig ta dere en varm og saftig bolle.

En Herre!

07.09.2014 kl.09:30

IVO Du er jo en meget pen Jesus kvinne! Hvilken Sørlands radio er det folk får høre deg??

Kommer du på tv og??Jeg tror Jesus selv ville digge inlegget ditt!

Gud Velsigne deg!

Inemelby

07.09.2014 kl.09:42

Det er enda godt vi alle er forskjellige, og at samfunnet i dag gir alle rett til å mene forskjellig! Selv er jeg humanist, jeg tror ikke på noen Gud! Og hey, jeg har til og med barn utenfor ekteskap!

Respekterer at alle har forskjellig syn på dette, det er fullstendig lov, men det gjelder for deg med denne uttalelsen også, respekter at alle ikke er som deg eller mener det samme som deg! Selv om du mener noe er riktig, så betyr ikke det at det er riktig for alle andre! :) peace

Lizzie

07.09.2014 kl.13:02

Go Ingrid, kunne ikke sagt det bedre selv! :)

Sara

07.09.2014 kl.15:25

Hei!

Må bare si er så stolt over at det finnes folk som ikke følger den ''forskrudde verden''. Er helt enig med deg når det gjelder at alle skal absolutt følge en resept for å være perfekt ifølge media, kjendiser og andre ''rike'' mennesker. Vi burde leve etter egne regler og være original istedenfor å gølge ''the flow''. Jeg selv har ventet inntil jeg ble 20 år, da giftet jeg meg og hadde sex for første gang. Det å gi kroppen sin til hvem som helst er bare helt forskrudd tenker jeg da. Man skal holde spesielle ting for seg selv og gi dem til den som fortjener det. (altså en som virkelig vil dele ditt liv med).

Stå på!

Med vennlig hilsen en ordinær kjedelig jente :)

Joanna

07.09.2014 kl.15:38

Synes dette var utrolig bra skrevet :) Er selv kristen og har tenkt mye gjennom dette og funnet ut at jeg også vil vente med sex til etter at jeg er gift! Det å lese dette var veldig styrkende :) Tusen takk !!

Roger

07.09.2014 kl.20:32

MEGET oppegående frøken-. Jeg digger deg og dine kommentarer... mega klemz fra the precher of Birkeland....

Anonym

08.09.2014 kl.00:49

Noen gode deler, men du burde ikke bruke bibelen som grunnlag for argumenter. Bibelen har mange ulike tekster, og hvis du leter kan du nok finne både sitater for og imot ulike ting.

Søster i troen

08.09.2014 kl.17:14

Kjære søster,

Gud er så utrolig stolt av deg. Du er en prinsesse i Hans rike og har et stort hjerte som formidler Hans kjærlighet. "Hold deg nær til Gud, så vil Han holde seg nær til Deg." Du er inspirerende og Gud bruker deg til å nå ut med et godt budskap. Jeg har troen på deg,

Hilsen en søster i troen

Forresten, du er utrolig vakker! Pappa er en fantastisk kunstner :)

Sander

09.09.2014 kl.08:24

Gud skapte homofile fordi han var homo og ville besøke jorda for å ha daglig homseseks. (Med Jan Thomas og Kristoffer)

Kine

09.09.2014 kl.17:49

Hei!

Dette innlegget var utrolig bra, og jeg kunne ikke sagt meg mer enig. Det er bra at du står fram, og sier Guds ord til folk. La folk høre hva han har å si :)

Det er kommet en god del negative kommentarer til deg, og jeg må bare si at du må stå på!

Jesus sa aldri at det kom til å bli en enkel vei å følge, folk kommer til å hate deg for det du står for og tror på. Men det er verdt det, så lenge du har Jesus ved din side.

Gud velsigne deg^^

anntonym

09.09.2014 kl.18:05

Jeg er også in a way kristen, da jeg fortsatt har mye å lære om min og alle de andre religionene. Jeg synes også sex handler mest om en tilknyttelse med en spesiell person. Og dersom den tilknyttelsen er feil for deg, så kan en ikke være med den personen lengre. Jeg har ikke tatt til meg den regelen som du har. Jeg synes da det er fint at du og kjæresten din vil vente og bli kjent med hverandre før dere gjør det! Men noen trenger å gjøre feil for å lære, noen mer enn andre. Man skiller (går i fra hverandre) i ekteskap også. Så uansett vil det være vanskelig, men definitivt verdt det, dersom du og han/hun er sammen fordi dere vil det.

Ingrid

09.09.2014 kl.20:34

Ivo, jeg elsker deg! Du er fantastisk som tør å stå fram på denne måten og du skriver skikkelig bra!

Ida

09.09.2014 kl.22:56

Du vet at det er ei som basicly sier hun ble voldtatt på kommentarfeltet ditt?

Vanja

11.09.2014 kl.17:29

Veldig bra skrevet! :)

Benedikte

11.09.2014 kl.20:26

Utrolig bra innlegg! Så altfor enig! :)

Må si jeg syns det er trist å lese kommentarer som "19 år og jomfru - HVA FEILER DET DEG?!" - ingenting spesielt, om man ser vekk fra at du er religiøs....", "Uff, religiøse mennesker gjør meg trist.." og "trist at man kan bli så hjernevaska av en religion. Jeg syns det var veldig bra skrevet, helt til alt oppspinnet med Gud og Jesus ble dratt inn i bildet. Da mista jeg rett og slett interessen"

Har absolutt all respekt for ikke-kristne, men går ikke helt god for kommentarene til mange av dere

Religion har ingen ting med hjernevasking å gjøre! Jeg skal ikke snakke for alle kristne, men jeg veit at det er mange som tenker det samme som meg. Jeg personlig tror ikke på Gud fordi foreldrene mine dro meg med på gudstjeneste og leste om han i Bibelen. Jeg tror på Gud fordi jeg har "opplevd" han (om jeg kan kalle det det). Jeg har sett folk bli helbreda og har også flere ganger fått bønnesvar.

Du himler kanskje med øya når du leser dette og tenker; er det mulig å innbille seg noe så teit? Alt er bare tilfeldigheter. Folk blir friske og bønnesvar er lett å innbille seg. Jaja, i så fall er det ikke noe jeg kan argumentere mot, nettopp fordi kristne og ikke-kristne har vanskeligheter for å argumentere mot hverandre, siden vi så og si lever i to forskjellige mentale verdener.

Til slutt vil jeg bare si til dere som kommenterer både usaklige og saklige kommentarer jeg er uenig i: jeg er kanskje 100% uenig med dere, men jeg respekterer troen til hver enkelt av dere og vil be for dere. Dere bryr dere kanskje ikke, men det er viktig for meg - dere fortjener også det beste! :)

Aleksander

17.09.2014 kl.02:43

Støtter deg 100%. Samleie har blitt en forvridd ting som forpester sinnet og skaper lyst. Vi bør heller bruke energien vår på å utforske våre kreative sider. I mine øyne er samleie en forening av guddommelig kjærlig hengivenhet. En feiring av å dele enhet sammen OG ... nytt liv skapt av Gud.

.. IKKE EN BIG DEAL

22.09.2014 kl.22:10

Jeg skjønner virkelig ikke hvordan DU kan si at; "enten vi vil eller ikke, blir vi utrolig sterkt knyttet til den personen vi ligger med". Det vet du jo ingenting om. Det kommer jo jævlig an på hvor mye man kjenner personen fra før, og hvor sterkt knyttet man er til personen fra før. Det er fullt mulig å ha sex med en god kompis, uten at det blir noe trøbbel ut av det. Jeg er 16, og har ligget med 7 stykker. Kun en av disse har jeg vært "knyttet" til i ettertid. Blir så provosert av at du på en måte sier at man ikke kan ha sex bare fordi man liker det. Det burde være lov å ligge med en person fordi du har lyst, og sex er virkelig ikke en BIG DEAL (hvis du ikke gjør det til det selv).

Jenter burde, akkurat som gutter, kunne ha sex kun fordi de har lyst uten at det skal bli masse snakk om "følelser" og dritt. Man kan faktisk ha sex bare fordi man har lyst der og da, og er "in for some fun".

Dette har ingenting med at du er kristen å gjøre, fint det, men please ikke tro at sex ALLTID er en big deal.

Markus

12.10.2014 kl.22:04

Støtter deg utrolig mye i det du gjør og er. Veldig bra skrevet, og du får frem et veldig bra budskap. Det er også tryggest i det samfunnet vi lever i nå å vente med sex. Med alle disse "playerene" som bare er ute etter kroppen til kvinnen eller mannen.

En mann

22.10.2014 kl.14:31

Denne artikkelen var fin. Godt å lese at det finnes unge mennesker som står opp for en solid moralsk standard. Og samtidig ikke gir etter for motemeninger og meningstyranni i media og omgivelsene. Fortsett slik!

Amalie21

05.07.2016 kl.23:48

samfunne er sykt, folk skryter av rikdom hee tiden, legger ut bilder av de saalte eple bitene sine

sex etter ekteskapet. jeg er ikke kristen. men man har smuthull, fungerer bra som i las vegas, min vennine giftet seg der med utrolg nok en norsk en som hun traff pa fastfoxxx.net de skilte seg etter kort stund. men det var bare han som var kristen

Ela Erica

06.10.2016 kl.14:06

Kjære gode Ingrid! Fortsett å skrive, ikke la noe stoppe deg :) Du er et lys i verden, og jeg vet at det finnes SÅ mange som trenger å lese det DU skriver! Blir skikkelig inspirert <3 La os være radikale og brennende! Forbilder, som du sier :) Du har en gave til å skrive <3 Stolt av deg, og at vi tilhører samme relasjon (med Jesus)

Camila Adrian

23.06.2017 kl.13:56

Livet mitt ble ødelagt da mannen min sendte meg pakking, etter 17 år som vi har vært sammen. Jeg var tapt og hjelpeløs etter å ha prøvd så mange måter å få mannen min til å ta meg tilbake. En dag på jobb var jeg fraværende uten å vite at sjefen min ringte meg, så han satt og spurte meg hva det handlet om, jeg fortalte ham, og han smilte og sa at det ikke var et problem. Jeg forstod aldri hva han mente fordi det ikke var et problem å få mannen min tilbake, han sa at han brukte en stave for å få sin kone tilbake da hun forlot ham for en annen mann, og nå er de sammen til dato og i begynnelsen var jeg sjokkert å høre Slik ting fra sjefen min. Han ga meg en e-postadresse til den store stavekasteren som hjalp ham med å få sin kone tilbake, jeg trodde aldri at dette ville fungere, men jeg hadde ikke annet valg enn å komme i kontakt med stavekassen som jeg gjorde, og han ba om min informasjon og Det som min ektemann gjorde for å få ham til å kaste stavningen, og jeg sendte ham detaljene, men etter to dager ringte moren min at mannen min kom og ba om at han ville ha meg tilbake, jeg trodde aldri det fordi det var akkurat som en drøm og jeg Måtte rush ned til min mors sted og til min største overraskelse, min mann knelte før jeg ba om tilgivelse at han vil ha meg og barna hjem, da ga jeg DR IREDIA et anrop om plutselig forandring av mannen min, og han gjorde det Klart for meg at mannen min vil elske meg til verdens ende, at han aldri vil forlate meg. Nå er jeg og min mann igjen sammen igjen og har begynt å gjøre hyggelige ting han ikke har gjort før, han gjør meg glad og gjør det han antar å gjøre som en mann uten å gnage. Alt takk til DR IREDIA. Hvis du trenger hjelp angående ekteskap, vennligst kontakt DR IREDIA for å få hjelp. Du kan nå ham via e-post: drirediaherbalhome@gmail.com Han er en pålitelig mann.

vegar

01.11.2017 kl.10:10

bra blogg vi bruker den på skulen nå:)

Ingrid Vatnar Olsen

01.11.2017 kl.21:32

vegar: Så hyggelig å høre! Bruker dere den i undervisning eller? :-)

Skriv en ny kommentar

hits